Societat

HABITATGE

L'Ajuntament de Sant Jaume tapia una casa ocupada

Una família amb una criatura afirma que hi vivia habitualment i es queixa que ara queda al carrer

L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va tapiar dijous les portes i les finestres de can Papell, una casa del centre del poble que no té un propietari reconegut i que els darrers mesos havia estat ocupada de manera il·legal. La decisió, avalada per una ordre judicial, es va prendre, segons va explicar ahir l'alcalde, Ferran Puig (ERC), perquè l'edifici “no compleix les mínimes normes de salubritat per fer-la habitable”, i també perquè s'havia constatat que l'ocupació ja “havia finalitzat”. Al cap de poques hores que els paletes haguessin precintat l'edifici, però, van arribar els ocupants (una parella amb una criatura de pocs anys d'edat) i es van trobar amb la desagradable sorpresa que no hi podien entrar. “És el nostre domicili habitual des de l'any passat; meno un hort al poble i tot, i l'Ajuntament no ens havia avisat que hi havia una ordre judicial”, es va queixar ahir al matí l'home de la família, en Josep, que es va quedar a Sant Jaume juntament amb uns companys per mirar de resoldre el problema de la falta d'habitatge “És veritat que, a vegades, passen dies sense que hi anem, però és perquè per treballar he de voltar molt”, hi va afegir.

Segons l'home, la retirada dels objectes personals de l'interior s'havia fet de manera poc acurada i, a més, s'hi havien descuidat els diners i alguns documents. Josep va dir que, abans que hi anessin, la casa era un perill perquè estava sempre oberta i hi podia entrar mainada, i que gràcies al fet d'haver-s'hi instal·lat ja no hi havia el risc. En canvi, l'alcalde va afirmar que els ocupants havien deixat la casa pitjor del que estava abans.

LA FRASE

Si hem pres aquesta decisió ha estat, sobretot, per una qüestió de seguretat i de salut pública
Ferran Puig
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Abandonada des de fa dècades

La casa que és motiu de la controvèrsia és un edifici cantoner, deshabitat des de fa almenys 40 anys, que no té un amo reconegut, ja que els hereus no n'assumeixen la propietat, segons fonts del consistori. Ara, l'Ajuntament està mirant de desencallar la situació. Una sortida pot ser que els hereus renunciïn definitivament als seus drets i can Papell passi a ser propietat de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR