Societat

societat

A Vallfogona estan farts de fer servir postals antigues

El grup de joves amb el suport de l'Ajuntament n'ha editat cinc nous models per substituir les que hi havia fins ara, de vint anys enrere

Mostren els indrets més característics del municipi

Els veïns de Vallfogona de Ripollès estaven farts de no tenir unes postals que mostressin tot el potencial paisatgístic i natural i els principals atractius del poble i el mateix poble, que servissin de targeta de presentació o bé de record per als visitants. Cal tenir en compte que el nombre d'establiments turístics és considerable i que hi ha molts segons residents.

De fet, de postals en tenen, però són de fa més de vint anys i, certament, a part de ser fotos antigues, hi ha escenes tan pintoresques com un home amb barretina fent menjar un bou en un prat o un nen amb el seu pare, també amb barretina típicament catalana, que condueixen una vaca per un carrer del poble encara sense asfaltar amb l'església atrotinada de teló de fons,

Els joves de Vallfogona, aplegats a Vallfojove i sota el paraigua de l'Ajuntament, han canalitzat i protagonitzat la renovació d'aquestes postals.

Sota el lema I de record... una postal de Vallfogona de Ripollès, n'han editat un total de cinc de diferents –el municipi té 38,8 quilòmetres quadrats, majoritàriament d'espai natural d'un gran valor ecològic, i poc més de 200 habitants–. Quasi totes combinen divers imatges dels indrets que han considerat més característics del municipi.

Així, en una s'hi pot veure una vista panoràmica de la vall; en una altra, el Ball del Roser –l'element més tradicional del folklore local– i en Plafalgars –el nou gegant del poble–; en una altra, la Masica i la Tosca; en una altra es combina una vista general, una de nevada del poble i altres vistes parcials i, finalment, una darrere amb el pont medieval i racons del poble. Aquestes postals, d'un cartronet de qualitat i a tot color, es poden comprar a un preu de 60 cèntims d'euro als bars, als establiments de turisme rural i a les dependències de l'Ajuntament.

Molt de turisme

Cal tenir en compte que el turisme és una activitat que s'ha anat consolidant i que ara és molt important a Vallfogona de Ripollès, sobretot després de què la carretera Olot-Ripoll hagi deixat de tenir la consideració d'eix pirinenc i, per tant, hagi perdut una part molt important del trànsit, arran de l'entrada en servei del sistema de túnels del Capsacosta que uneix de manera més ràpida les comarques del Ripollès i de la Garrotxa.

A part dels atractius paisatgístics, arquitectònics i folklòrics citats, Vallfogona és visitada també pel campanar del Pòpul, el castell o la Sala, la col·lecció de fòssils Jubells, el comunidor o Reliquier, el conjunt medieval del nucli urbà, l'ermita de Santa Cecília de Regord, la de Santa Magdalena de Cambrils, l'església de la Salut, la de Sant Julià, els ja citats torrent de la Masica, la font de la Tosca i el pont medieval, les restes del castell de Milany, i el jaciment arqueològic de la teuleria del Pinetar de l'Obra.

LES XIFRES

5
postals
ha editat l'Ajuntament de Vallfogona a proposta del grup de joves aplegats a Vallfojove.
60
cèntims d'euros
costa cada una de les postals noves, i se'n poden trobar als allotjaments i bars del poble.
20
anys
feia que no es renovaven les fotos de les postals que hi havia d'aquest poble del Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva