Societat

“Jo no passo amb el llum vermell”

Els conductors van envair ahir el peatge de Vilassar de Dalt formant cues quilomètriques

Els operaris no donaven a l'abast per apuntar les matrícules abans de posar el llum verd i aixecar les barreres

Connectats a les xarxessocials, feien juguesques per passar el màxim
de cops el peatge

Cotxes aturats en totes dues direccions anaven ocupant ahir al migdia els tres carrils de l'autopista del Maresme. La convocatòria de la plataforma Prou Peatges va arribar a col·lapsar el peatge que té “l'honor” de ser el més antic de l'Estat espanyol i no es podia veure fins on arribaven les cues. Els bolígrafs i les llibretes dels operaris de les cabines del peatges treien fum de tant que hi apuntaven les matrícules dels qui no volien pagar. La mateixa operació abans de posar el llum verd i aixecar la barrera. Pel sistema de pagament manual, tot semblava controlat, però als carrils del Teletac i els automàtics es van començar a bloquejar les màquines i els llums dels semàfors no es posaven verds.

“Jo no passo en vermell”, deia cridant una conductora a l'operari, que amb taps a les orelles, per evitar el soroll eixordador de les botzines, li suplicava que tirés endavant malgrat el llum vermell. “N'hi ha que ja han fet tres voltes i nosaltres només en podrem fer una perquè falla el semàfor”, hi afegia el copilot. Connectats a les xarxes socials, feien juguesques per passar el màxim de cops el peatge. Finalment, per descans de tothom, el llum verd va saltar. Darrere el cotxe i amb el gas a fons van passar quatre o cinc vehicles, amb els conductors desesperats. Un dels quals amb la targeta a la mà per pagar va aprofitar que tothom passava i la barrera no baixava per tirar pel dret. A la pràctica, tot i que la concessionària Abertis es negués a aixecar les barreres, es va veure com deixaven passar alguns cotxes. Els més resignats van ser els conductors als quals la protesta els va agafar desprevinguts. Molts eren estrangers que aprofitaven l'anar i venir dels periodistes per mirar d'entendre què passava. Els que integraven la caravana de vehicles que sortia de Mataró per plantar-se al mig del peatge van repartir adhesius entre els cotxes per no pagar. El secretari general de SI, Uriel Bertran, es mostrava convençut que no és viable que Abertis reclami les factures per impagaments. L'anunci de sancions de fins a 100 euros hauria frenat alguns conductors.

“L'altre dia vam anar a Tossa i no vam pagar, però a la tornada ens vam acollonir”, deia la Maria, una veïna de Mataró que ahir no tornava a pagar per anar a Barcelona. Al seu costat, un barceloní havia vingut fins al peatge de Vilassar de Dalt, amb el Teletac amagat a sota el seient. “Abans he creuat en un moment, però ara no va
el llum verd.” I per què el porta,
el Teletac? “Avui m'han convençut que puc desfer-me'n.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.