Reportatge

Girona floreix

La 57a edició de ‘Girona, Temps de Flors', que enguany inclourà 85 patis històrics i 32 exposicions florals, s'obre als barris i es podrà visitar de nit

En plena primavera, Girona multiplica la seva bellesa amb motiu de la mostra Girona, Temps de Flors, una oportunitat única de conèixer la riquesa arquitectònica gironina i de gaudir d'alguns dels seus indrets més emblemàtics guarnits de flors per a l'ocasió. Al voltant de les flors i del patrimoni també hi ha una interessant oferta turística, cultural, gastronòmica i social, fet que converteix la ciutat en tot un reclam internacional.

Serà del 12 al 20 de maig que Temps de Flors mostrarà 85 patis històrics i 32 exposicions florals, amb un lleuger augment respecte a l'edició anterior. Una de les principals novetats d'enguany és la incorporació de cinc espais expositius a la via pública del barri de Sant Narcís, permetent que la mostra surti així del Barri Vell. Altres incorporacions són les intervencions a l'església del Mercadal, la torre de la Muralla i espais de via pública com ara el carrer Bellaire, davant del Punt de Benvinguda i davant la seu de la Generalitat. A banda de la nova oferta, la gran novetat d'aquesta 57a edició arriba el dissabte 19, quan totes les propostes florals i els museus obriran les 24 hores. Així, els museus d'Història de la Ciutat, dels Jueus, del Cinema, la Casa Masó, el Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Museu d'Art obriran fins a les 12 de la nit i s'hi podran realitzar visites guiades. Aprofitant l'avinentesa, aquest mateix dia les associacions de comerciants han impulsat la shopping night, mantenint també les botigues que s'hi afegeixin obertes fins a la mitjanit.

Una altra de les grans novetats que porta aquesta edició són els quatre trenets turístics que faran tres rutes pels racons de la ciutat, les 35 parades i atraccions infantils que ompliran la Copa de l'11 al 20 de maig i la promoció publicitària que s'ha fet de l'esdeveniment a través d'una campanya al Trambaix de Barcelona i amb presentacions a Barcelona i Girona.

Amb tot, segons paraules de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, «s'espera reforçar i ampliar l'esdeveniment per atreure encara més gent a la ciutat i augmentar el nombre de pernoctacions que s'hi fan aquests dies». També ha recordat que el National Geographic va situar l'exposició de flors entre els deu esdeveniments mundials que calia visitar a la primavera.

El Girona A Cappella Festival, que es durà a terme entre el 12 i el 19 de maig; la Jornada de Portes Obertes als museus de la ciutat del dia 18 de maig i el taller de creació documental «Girona. Flors de Cinema», promogut pel Museu del Cinema, complementen la programació cultural. Altres activitats paral·leles són el concurs d'aparadors –enguany hi participen 79 establiments– i els menús amb flors que oferiran 25 restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial.

PER ARRIBAR-HI

Les principals carreteres per accedir a Girona són l'AP-7 Barcelona-França (autopista), l'N-II Madrid-Barcelona-França (carretera ‘nacional') i la C-25 (eix transversal) Girona-Vic-Lleida (carretera comarcal). També s'hi pot arribar amb bus, tren i avió.
Dies. Del 12 al 20 de maig.
Llocs. En 85 patis històrics i 32 exposicions florals en llocs emblemàtics de la ciutat.
Més informació. www.gironatempsdeflors.cat
Oferta turística. El món turístic proposa una oferta de 3x2, oferint l'estada de tres nits a preu de dues, una campanya que s'acabarà el 20 de maig.

Cartell juvenil

J.P.

L'estudiant de batxillerat de l'IES Santiago Sobrequés de Girona Mariona Nolla ha estat la dissenyadora del cartell guanyador de la mostra d'aquest any, que consta d'una rosa blanca sobre un fons de quatre colors. El procediment per escollir el cartell és fruit d'un conveni entre el consistori i l'institut gironí, que a través d'un concurs entre els seus alumnes determina la imatge que identificarà la mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ