Poc més que unes quantes espurnes

La revetlla se salda a les platges de Barcelona amb menys gent que l'any passat i sense incidents remarcables

El pelegrinatge a les platges no va anar a més, com s'esperava, però tot i així va fer falta les gairebé quatre hores habituals per netejar la sorra, convertida a les sis del matí, quan la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van començar a buidar els últims resistents i es van començar les tasques de neteja, en un veritable abocador que no va tornar a ser utilitzable pels banyistes fins a tres quarts de deu del matí. Fins llavors van estar recollint llaunes, ampolles, bosses i tota mena de porqueria els 175 operaris desplegats pel consistori i que van arranjar els més de cinc quilòmetres lineals de platja, passeigs marítims inclosos, amb sis tractors, sis vehicles tot terreny, dos camions de recollida de residus, tres camions cisterna, 33 vehicles de suport i tres equips de neteja. La lleugera caiguda del nombre de visitants es va traduir, però, en una reducció del volum de residus recollits: l'any passat van ser 27 tones, i ahir la xifra es va quedar en 25.

Els treballs de neteja, que es van desenvolupar sense incidents, van ser l'epíleg d'una nit de festa sense incidents greus a les platges. La Creu Roja va efectuar 76 assistències, nou menys que el 2008, i hi va haver 18 evacuacions en ambulància, tres més que l'any anterior, i un rescat al mar. El que va caure en picat va ser el nombre de llaunes comissades, 16.820, poc més d'una quarta part de les 57.592 requisades en l'any passat.

La revetlla, però, va tenir altres escenaris a la ciutat, com ara el parc Central del Poblenou, on l'any passat no es van aplegar més de 500 persones i on ahir se'n van reunir unes 6.000. La xarxa de metro va registrar 143.000 validacions de les 10 de la nit a les quatre de la matinada, 6.000 més que el 2008. Les estacions més transitades van ser, per aquest ordre, les de Barceloneta, Ciutadella / Vila Olímpica, Espanya i Catalunya.

Els bombers de Barcelona van detectar 204 incendis –un nombre similar a la de fa un any–, la major part provocats per petards llençats en contenidors. No hi va haver cap foc en domicilis, i els registrats en zona forestal van ser qualificats de «molt menors» per l'Ajuntament.

Durant la revetlla, hi va haver quatre accidents de trànsit a la ciutat, que van provocar tres ferits. Onze dels conductors que es van sotmetre als controls d'alcoholèmia de la Guàrdia Urbana van donar positiu; es va registrar un acte de vandalisme i es van detenir cinc persones, la majoria per baralles i agressions.

Enxampen 321 conductors beguts

EL PUNT

Dels 4.015 conductor sotmesos a les proves d'alcoholèmia que els Mossos d'Esquadra van fer a les carreteres catalanes durant la revetlla de Sant Joan –des de les 10 de la nit d'abans-d'ahir fins a les 11 del matí d'ahir–, 321 (un 8%) van ser denunciats perquè conduïen beguts, nombre una mica inferior al de l'any passat, quan van ser sancionats un 10% dels conductors controlats.

Dels 321 conductors que van donar positiu, 40 van marcar una taxa superior a 0,6 mg/l d'aire expirat i van ser denunciats penalment i hauran de ser jutjats, mentre que la resta van ser sancionats administrativament. La policia també va realitzar 45 proves de drogues a tot Catalunya, de les quals 23 conductors van rebre una denúncia administrativa. A més a més, en aquests controls es va denunciar un conductor per excés de velocitat.

Els Mossos també van obrir diligències penals contra tretze conductors que conduïen sense haver obtingut el permís (10 casos), que es van negar a fer la prova d'alcoholèmia (1 cas), es van negar a fer el drogotest (1) i que conduïen amb el carnet retirat (1).

La Policia de la Generalitat també va assegurar que continua el descens de la sinistralitat a les carreteres catalanes durant la revetlla de Sant Joan, quan hi va haver quinze accident de trànsit amb sis víctimes (una d'elles mortals, a Freginals) fins a les 11 del matí d'ahir. L'any passat hi va haver 25 accidents i 13 víctimes, de les quals dues van morir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU