Societat

barcelonès

García Prieto tempteja dur la Fira d'Abril a l'Hospitalet

El president de la FECAC, a l'espera de les condicions que posarà Barcelona

Viladecans o Barberà també agraden

L'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de modificar les regles de joc en l'organització de la Fira d'Abril no ha agradat al president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Francisco García Prieto. Durant la celebració de l'última fira, que va acabar diumenge passat, García Prieto va aprofitat la visita de diversos alcaldes de municipis de l'àrea de metropolitana per sondejar la possibilitat de traslladar-hi el certamen lúdic que ara se celebra al recinte del Fòrum. Una de les persones amb qui va parlar García Prieto va ser Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat.

Fonts de l'ajuntament riberenc consultades per aquest diari van confirmar el contacte entre García Prieto i l'alcaldessa, però ho van circumscriure a una “conversa informal” en el marc de la visita que Marín acostuma a fer cada any a la Fira d'Abril.

En canvi, el mateix García Prieto s'atreveix a anar una mica més enllà d'aquesta informació i parla inclús d'una possible ubicació. “La zona de la Fira, allà on es fa Alimentària, seria un bon lloc”, va dir en declaracions a aquest diari.

El president de la FECAC no pensa només en l'Hospitalet. En les seves declaracions també va citar “Viladecans i Barberà” com a opcions de futur. Ara per ara, García Prieto té clar que “cal entrar a negociar” amb l'Ajuntament de Barcelona i després decidir què es fa.

El 18 d'abril passat, la comissió de presidència de l'Ajuntament va acordar denunciar el conveni que regeix l'organització de la Fira d'Abril. A partir d'ara, la concessió i el cobrament de llicències als paradistes l'hauria de controlar l'Ajuntament. “Si el tema a debatre és qui controla els firaires no hi haurà cap problema”, va assegurar García Prieto.

LA XIFRA

12
edicions
de la Fira d'Abril s'han fet al terme municipal de Barcelona, primer a la Mar Bella i des del 2005 al Fòrum.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA