Societat

oci

Eurovegas agraeix l'interès de Marina d'Or però només vol o Barcelona o Madrid

La direcció del complex de turisme valencià assegura que les obres podrien començar “avui mateix”

Recoder adverteix que l'opció catalana guanya pes

La ruleta de l'Eurovegas només té dos números en joc, no n'accepta més i l'opció de Marina d'Or està del tot descartada. La candidatura de la ciutat de vacances d'Orpesa, a la Plana Baixa, va alçar el dit aquest cap de setmana amb les primeres informacions oferint-se, es va oficialitzar ahir al matí amb un comunicat de la direcció assegurant que “les obres podrien començar avui mateix”, i va decaure a mitja tarda a través d'una informació de l'agència Europa Press on un portaveu de l'empresa Las Vegas Sands Corporation assegurava: “Agraïm l'interès de Marina d'Or però només considerem les opcions de Barcelona i Madrid.”

Aquest portaveu va insistir en el missatge difós últimament des de l'empresa de Sheldon Adelson en el sentit que les negociacions amb les dues candidates ja estan molt avançades. “En la recta final”, va precisar. La mateixa font va assegurar que a hores d'ara Madrid i Barcelona “estan al cinquanta per cent de possibilitats” d'acollir el gran projecte d'oci i joc.

L'estat d'ànim en la candidatura catalana s'ajusta a aquestes paraules, i ahir mateix en va donar bona mostra el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, quan va assegurar que Eurovegas és ara més a prop de Catalunya que fa uns mesos. En declaracions a RAC1, Recoder va explicar que quan el març passat va viatjar a Las Vegas per reunir-se amb Adelson l'opció catalans tenia un desavantatge important en relació amb Madrid i que des d'aleshores s'ha avançat molt. “Ara cada dia hi ha notícies, però cap de rellevant”, va dir.

El conseller també va voler valorar l'opció de Marina d'Or assegurant que “arriba massa tard, Catalunya i Madrid ja hem fet molta feina”. Tot i que des de l'empresa d'Adelson s'havia assegurat que la ubicació final es donaria a conèixer aquest mes, Recoder va assegurar que s'ha refredat l'expectativa i que encara es trigarà una mica a més a saber-se.

No creien això els responsables del complex de Castelló, que ahir van emetre un comunicat ple d'optimisme on s'arribava a afirmar que, si el magnat nord-americà ho vol, “les obres poden començar avui mateix”. En aquest comunicat Marina d'Or assegurava que ha posat a punt un projecte que ha “desenvolupat fins a l'últim detall i que és molt fàcil d'adaptar”. Un dels punts a favor seria el fet de tenir un aeroport a només sis quilòmetres.

Tot i el desinterès d'Adelson, des de Marina d'Or s'assegura que hi han mantingut contactes en els últims temps, i que també ho han fet amb altres grups promotors interessats a invertir en la millora i ampliació del complex de vacances.

LA FRASE

Quan vaig anar a Las Vegas en vaig tornar poc optimista, però ara hem acostat posicions
Lluís Recoder
conseller de territori

L'estadi de futbol de l'Espanyol no perilla

La primera opció catalana per acollir els gratacels de Sheldon Adelson són uns terrenys del parc agrari del Baix Llobregat, al terme municipal del Prat. Les necessitats d'espai són molt importants, perquè els promotors d'Eurovegas han arribat a plantejar la necessitat d'ocupar els terrenys on avui s'alça l'estadi del RCD Espanyol, la meitat del qual és al terme del Prat i l'altra a Cornellà. La idea no deixa de ser sorprenent si es té en compte que el parc agrari i l'estadi estan separats per vuit carrils d'una autovia molt transitada. El conseller Recoder va deixar clar ahir que no deixarà enderrocar l'estadi.

D'altra banda, 78 personalitats ja han signat el manifest contra Eurovegas. Entre els firmants destaca Pasqual Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes