Societat

societat

Presenten 70 projectes innovadors de tecnologies aplicades a la salut

Les III Jornades en TIC I Salut apleguen, al Parc Científic de la UdG, 250 persones procedents de grups de recerca i empreses catalanes i franceses

Les III Jornades R+D+I en TIC i Salut, que es van inaugurara ahir al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i que avui continuen, han estat una plataforma per donar a conèixer un total de 73 nous projectes. Un sistema de telerehabilitació basat en l'ús de videojocs; una plataforma de telemedicina per a la gestió dels pacients diabètics; l'ús de les noves tecnologies per millorar el diagnòstic de les malalties cardiovasculars; ordinadors i mòbils per millorar l'atenció a pacients crònics i videoconferències i serveis satèl·lits per ajudar els usuaris a mantenir-se saludables són alguns dels projectes que es donaran a conèixer en aquesta trobada catalanofrancesa adreçada a grups de recerca, empreses i centres tecnològics i assistencials. Unes jornades amb l'assistència de 250 persones i una quarantena de ponents, i a partir de les quals s'han generat 200 entrevistes entre empreses i grups de recerca.

El director de Benestar Social i Família a Girona, Ferran Roquer, va destacar ahir la importància de les noves tecnologies a l'hora de millorar la qualitat de vida de les persones, i en aquest sentit va posar com a exemple la utilitat del servei de la teleassistència per a les persones grans. El president executiu de la Fundació Tic Salut, Joan Cornet, va assegurar que el futur, tant de França com d'Espanya, s'ha de basar en la innovació. “Hem de fer de la innovació en salut l'estrella de la corona”, va manifestar Cornet. Els altres dos eixos centrals de les jornades són la promoció de la qualitat de vida orientada a malalts pluripatològics i fràgils, i les TIC aplicades en la millora dels processos assistencials.

En l'acte d'inauguració, també van intervenir el vicerector de recerca i transferència de la UdG, Josep Calbó; el director general del CNR-Santé, Centre Nacional de Referència per a la Salut i l'Autonomia a la Llar de França, Bruno Charrat. Calbó va indicar que les jornades s'emmarquen en la vocació transfronterera de la UdG i que ara s'expressa en el campus euromediterrani d'excel·lència.

LA FRASE

Aquestes jornades han de servir per fer de la innovació l'estrella de la corona
Joan Cornet
president executiu de la fundació ticsalut

Preoperatoris virtuals al Trueta

Els serveis d'anestesiologia dels hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS), entre els quals hi ha el Josep Trueta de Girona, faran bona part de les consultes de preoperatoris de manera virtual. Aquest sistema ja funciona amb èxit als hospitals de Bellvitge i Viladecans i és previst que, en dos anys, s'estengui a la resta de centres hospitalaris de l'ICS. Amb la nova reorganització s'estalvien un 70% de les peticions de proves complementàries sol·licitades (principalment radiografies de tòrax, analítiques i electrocardiogrames) i es redueixen un 60% el nombre de visites presencials. El projecte ha estat possible arran de la implantació del sistema informàtic SAP, que permet tenir la història clínica compartida en combinació amb un sistema de preoperatoris ordenat i controlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens