Societat

garrigues

Queixes a la Granadella pel soroll dels parcs eòlics

Els veïns també asseguren que els nous molins fan massa llum a la nit i interfereixen el senyal de la televisió

Els veïns de la Granadella (Garrigues) han fet arribar a l'Ajuntament diverses queixes generades per la posada en funcionament dels parcs eòlics de Sant Antoni, Monclues i Rotes, amb molins ubicats només a 525 metres del nucli habitat. Si bé la companyia havia assegurat que la ubicació estava dins de la llei, els veïns denuncien que quan bufa vent del nord el soroll del molins arriba a l'interior de les cases i que a la nit la llum d'alerta dels aerogeneradors genera molèsties. La principal queixa ha estat, però, pels problemes de recepció del senyal de televisió a tota la banda sud del municipi. El consistori no està disposat a pagar els 100.000 euros que costa la instal·lació d'un amplificador d'antena i reclamarà a l'empresa que ho faci.

“El soroll arriba a les cases com si es tractés d'un avió que sobrevola el poble però que no acaba de passar”, va explicar a l'ACN l'alcalde de la Granadella, Carlos Gibert.

Els veïns de la cara nord del poble han estat els que han presentat queixes per molèsties del soroll quan bufa vent del nord i també perquè “la il·luminació d'alerta aeronàutica arriba fins a dins de les cases”, ha explicat. Segons Gibert “no hi ha gaires solucions possibles més que acostumar-s'hi, ja que quan va ser l'hora el poble ja va demanar a l'empresa promotora que evités construir els molins més propers al nucli”. Segons l'alcalde, l'empresa promotora, Tarraco Eòlica, va negar aquesta opció “per evitar fer una interconnexió entre parcs de més de tres quilòmetres, la distància en què haurien quedat separats els aerogeneradors”.

Carlos Gibert ha detallat que “l'empresa ja havia avisat que hi podrien haver aquests problemes, però que no superarien cap restricció legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE