Societat

Espanya demana ajuda a la UE pels incendis d'Andilla i Cortes de Pallars

El Ministeri d'Agricultura xifra en 90 milions d'euros els danys materials d'emergència

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, espera “convèncer” Brussel·les per activar el Fons de Solidaritat de la UE i sufragar així el cost dels danys dels incendis d'Andilla i Cortes de Pallars. El ministre, però, ha admès que es tracta d'un instrument “molt rígid” que exigeix límits de danys “molt alts”.

“Creiem que es donen unes circumstàncies extraordinàries que justificarien que la Comissió Europea acompanyés els esforços que farà el govern espanyol i la Generalitat valenciana per a recuperar aquests ecosistemes, una tasca que va a dur temps, treball i esforços financers”, ha dit el ministre en roda de premsa a Brussel·les.

Àries Cañete es reuneix amb els seus col·legues europeus per avançar en les discussions de les reformes pendents de la Política Agrària Comuna (PAC) i de la Política Pesquera Comuna (PPC), i aprofitarà aquesta trobada per a exposar la “catàstrofe extraordinària” provocada pels focs i sol·licitar l'ajuda del Fons de Solidaritat de la UE.

Segons els càlculs inicials del Govern, els danys s'eleven a uns 90 milions d'euros, però Arias Cañete no ha avançat quina serà la quantia que demanarà a la UE.

“El mecanisme és molt rígid perquè exigeix límits (de danys) molt alts, però creiem que l'impacte sobre el territori, sobre una zona específica i els ecosistemes, és de tal intensitat que justificaria que la Comissió Europea pogués intervenir-hi, ha dit el ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.