Societat

La recuperació de les zones dels incendis no començarà fins al setembre

La consellera confia que les 50.000 hectàrees cremades es transformen en cinc anys

Les empreses encarregades de la recuperació contractaran veïns de les comarques afectades

Els treballs de recuperació de les més de 50.000 hectàrees arrasades al territori valencià pels incendis originats en les localitats de Cortes de Pallars i Andilla començaran a partir del setembre. L'objectiu és “regenerar una zona d'alt valor paisatgístic i ecològic, i que suposa un dels grans atractius turístics de les comarques dels Serrans i la Vall de Cofrents”, segons ha explicat la consellera de Territori i Habitatge, Isabel Bonig, en el programa Bon matí de Ràdio Nou.

Les primeres tasques seran la tala de fusta dels arbres cremats, restablir les pistes forestals, emprendre actuacions per evitar l'aparició de plagues i lluitar contra l'erosió amb l'aplicació de faixes naturals. Bonig ha assegurat que aquestes activitats es complementaran amb la reforestació, prevista per a començament de l'any que ve.

Els treballs els executaran els empleats de Tragsa i Vaersa, que tenen previst contractar veïns d'aquestes comarques perquè col·laboren en la restauració dels boscos.

Canvi en cinc anys

La consellera ha assenyalat que els tècnics confien que en uns cinc anys, el paisatge cremat i negre que ofereixen ara les zones forestals afectades comence a canviar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.