Societat

Societat

Recollida de fons pel foc de l'Empordà

La solidaritat ve del poble veí

Morellàs ha recollit 12.000 euros pels damnificats del foc del poble veí d'Agullana

La Iaeden ha arribat a l'objectiu dels 13.000 euros

El municipi de Morellàs i les Illes, al Vallespir, va esdevenir el cap de setmana sinònim de la solidaritat veïnal. Els seus habitants s'han bolcat amb els afectats del foc del juliol a Agullana –municipi de l'Alt Empordà amb el qual són fronterers– i ha aconseguit recaptar més de 12.000 euros amb la celebració d'una fideuada popular.

Els diners aconseguits es van entregar dissabte en un acte en què van participar diversos representants del municipi del Vallespir i també de l'altempordanès. L'alcalde d'Agullana, Alfons Quera, va explicar la sorpresa i l'emoció que li va produir el fet d'assistir a l'acte organitzat a Morellàs i va dir que no tenia paraules per agrair el gest dels veïns del poble germà. Quera hi va afegir que “les fronteres són línies artificials que delimiten administrativament els territoris però que tot allò en comú que tenen els pobles veïns es fa visible en situacions com aquesta”. Per la seva banda, l'alcalde de Morellàs i les Illes, André Bordaneil, va dir que en el futur es necessita “un veritable dispositiu transfronterer per lluitar arreu i millor contra els incendis”. “El perill fa reflexionar i ens planteja interrogants als quals cal donar resposta”, va afirmar.

La de Morellàs i les Illes és una de les moltes accions solidàries que hi ha hagut arran dels incendis que van cremar més de deu mil hectàrees a l'Alt Empordà al juliol i destaca per la quantitat de diners que ha aconseguit una població de només 2.500 habitants. En aquests sentit, la quantitat de 12.100 euros suposa una mitjana de cinc euros per cada habitant.

A banda, aquests estiu n'hi ha hagut moltes més. Els fons que s'han recollit en els diversos concerts i activitats diverses els ha recollit el Consell Comarcal, que ja ha obtingut gairebé 15.000 euros. També la Iaeden Salvem l'Empordà ha aconseguit l'objectiu que s'havia marcat de recollir 13.000 euros. Els va superar dilluns, quan faltaven dos dies per tancar el termini de recollida de fons. Tots aquests diners solidaris es destinaran a reforestar l'Empordà i ajudar els damnificats pel foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA