Festes populars i fires

Esponellà (Pla de l'Estany)

Les carbasses més ben rebudes

L'àvia Remei i la seva cuina catalana apadrinen la 14a Fira de la Carbassa d'Esponellà

Carbasses de totes formes, varietats, colors i mides ompliran per un dia la vila d'Esponellà. Arriba la catorzena edició de la Fira de la Carbassa, amb activitats de tota mena i una gran fira d'artesania i alimentació.

Un dels principals reclams de la mostra és, però, el concurs de carbasses, especialment en la modalitat de la carbassa més gran, que cada any atreu milers de curiosos –l'any passat va guanyar una carbassa de 403 quilos de pes, vet aquí per què genera tanta curiositat–. «Cada any introduïm noves activitats i propostes perquè tota classe de públic pugui intervenir en la fira i s'hi senti identificat», ens explica Mei Costa, regidora de Cultura i Festes d'Esponellà. «És una bona oportunitat per conèixer la gran varietat de models i ús que pot tenir la carbassa i per gaudir del nostre poble, preparat per a l'ocasió», hi afegeix.

Per arribar a tot tipus de públic la programació inclou xerrades diferents cada any. Així, si l'any passat hi havia convidats els cuiners d'El Celler de Can Roca, enguany oferirà una xerrada l'àvia Remei, concretament sobre la cuina catalana. La coneguda cuinera –ha ofert xerrades i ha impartit cursos de cuina per a totes les edats, a més d'intervenir en diferents programes de ràdio i televisió i publicar diversos llibres de cuina– també apadrinarà, juntament amb la seva filla Cristina, la mostra. A la tarda, tocarà el torn als remeis casolans, amb una xerrada a càrrec de Cristina Ribas.

Completen la programació el ja tradicional taller de fanalets de carbassa, diverses exposicions (de carbasses grans, d'ornaments fets amb carbassa, de ràdios antigues i del cinquè concurs de fotografia), un espectacle infantil a càrrec dels joves d'Esponellà amb xocolata i melindros, i l'actuació amb instruments fets amb carbassa a càrrec de Sedo & Adrià Garcia, que repeteixen després de l'èxit aconseguit l'any passat. El toc culinari el posaran un cop més la venda de tapetes del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ