Societat

Societat

Cinquantena Festa del Pedal del GEiEG

Pedalada d'aniversari

El GEiEG celebra aquest any la cinquantena edició de la popular Festa del Pedal, una activitat molt arrelada a la ciutat

L'entitat aprofita l'aniversari per fer una pedalada adaptada i recuperar la Roadbook per fer créixer el nombre de participants

L'èxit de l'activitat va ferque a mitjan anys vuitanta arribés a tenir 4.000 participants

Era l'any 1942 quan la secció de ciclisme del GEiEG va decidir fer la primera edició de la Festa del Pedal. L'objectiu d'aquella primera edició era poder celebrar una jornada dedicada al món de la bicicleta i animar els gironins i ciutadans de la rodalia de la ciutat a participar-hi de manera activa amb un recorregut per un municipi a una distància assumible per a la majoria. En la primera edició de la Festa del Pedal, ara farà 80 anys, es va escollir Banyoles com a destinació, i en paral·lel també es farien més de trenta edicions de la pujada ciclista als Àngels.

Aquesta activitat demà es repetirà de nou, però serà especial, ja que aquesta tradicional jornada en què la bicicleta és la protagonista arribarà a la cinquantena edició. És així perquè entre el 1959 i el 1978 la Festa del Pedal no es va celebrar, i tampoc no es va fer els anys 1993 i 1994.

Per celebrar l'aniversari el GEiEG ha promogut activitats paral·leles que han de servir per augmentar el nombre de participants, com és la recuperació de la Roadbook de les Gavarres, així com la celebració d'una pedalada adaptada en col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona.

El director esportiu del GEiEG, Pau Serra, subratlla que per a l'entitat “és un orgull que la Festa del Pedal faci 50 anys, perquè ha estat una activitat molt important per a la ciutat”. En aquesta línia, Serra recorda que la importància de la festa “va venir perquè va sorgir en un moment en què l'oferta d'oci era molt limitada i tot Girona s'hi abocava”. Per això el GEiEG considera vital mantenir una activitat com aquesta “en què tants i tants gironins han estat vinculats d'una manera o altra”. A més, Serra també valora com a molt important el fet que la Festa del Pedal sigui “una manera de potenciar l'esport en família, i aquesta activitat és ideal per passar una bona jornada amb l'excusa de la bicicleta”.

Fins a 4.000 participats

La magnitud i importància de la Festa del Pedal sorgeix especialment en la dècada dels vuitanta, quan la participació era massiva, i en alguna edició es van arribar a superar els 4.000 participants. Les destinacions al llarg de tants anys han estat múltiples, des d'Amer fins a Caldes, passant per Anglès, Santa Coloma de Farners, Flaçà, Riudarenes, la Cellera de Ter, Sils, Sant Jordi Desvalls o Riudarenes.

Des de l'any 1997 es va optar perquè el recorregut fos urbà per la ciutat de Girona i rodalia i s'acabés al complex del GEiEG a Palau, on es fan tot tipus d'activitats i el dinar de germanor.

Una de les característiques més atractives per als ciutadans era la tradició de molts dels participants d'engalanar les bicicletes i disfressar-se, alguns amb models molt originals, amb l'objectiu d'aconseguir algun dels premis dels concursos que s'organitzaven al lloc de destinació, gràcies a l'originalitat de les propostes.

En les últimes edicions el nombre de participants ha oscil·lat entre els 200 i els 300 ciclistes, per això l'entitat espera que la celebració de la cinquantena edició i les novetats i activitats introduïdes serveixin per rellançar aquesta tradicional i arrelada festa de la bicicleta de la capital gironina.

La sortida d'aquesta edició especial serà, com marca la tradició, a la plaça del Vi a les nou del matí, i el preu de les inscripcions és de 3 euros per als socis del GEiEG i de 5 per als no socis.

Pel que fa al recorregut, es preveu anar fins a Bescanó aprofitant la via verda de l'antic carrilet i després dirigir-se cap a Sant Gregori per esmorzar a l'espai de la Pineda. Des d'allà la comitiva ja es dirigirà de nou cap a Girona per recórrer els carrers més destacats de la capital i acabar el recorregut a les instal·lacions de Palau cap a la una per fer l'arrossada popular, a un preu de 5 euros tant per als socis com per als no socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES