Una vintena de joves aprenen tècniques de supervivència a l'estany d'Ivars i Vila-sana

Després de portar a terme una activitat de coneixença que ha servit per donar la benvinguda a la vintena de joves participants de la Setmana Natural, els nois i noies han començat de seguida el primer dels molts tallers que portaran a terme fins divendres cada matí a l'espai recuperat de l'estany d'Ivars i Vila-sana.

El primer taller ha consistit en fer una descoberta de l'estany a partir de l'aprenentatge de tècniques de supervivència. D'aquesta manera, els monitors que acompanyaran als joves durant tota aquesta setmana han explicat com poder aprofitar diferents elements naturals de la zona per confeccionar, per exemple, una cabana on poder-se arrecerar de les inclemències del temps o passar la nit.

Mitjançant canyes i fulles diverses, els joves han confeccionat tres petites tendes i han pogut comprovar com amb pocs elements es poden aconseguir eines útils per a la supervivència. Així mateix, i de forma posterior a l'elaboració de les cabanes, els joves han confeccionat una brúixola amb una fulla plana, aigua i una agulla de cosir imantada.

D'altra banda, els joves han rebut aquest dilluns al matí la visita d'un tècnic especialitzat del Centre de recuperació de fauna salvatge Vallcalent de Lleida, que els ha mostrat espècies animals que habiten a l'estany. D'aquesta manera, els joves han pogut veure una fura i un falcó de ben a prop de manera que n'han pogut conèixer al detall totes les seves característiques.

Després d'una primera edició de la Setmana Natural que es va portar a terme l'estiu passat i que va registrar un gran èxit de participació, els responsables de l'estany han mirat de configurar enguany un programari compactat que recull propostes ja fetes durant la primera edició i noves activitats que s'han configurat en funció de l'evolució diària d'aquesta zona recuperada.

Així, i fins al pròxim divendres, els joves portaran a terme un taller d'observació d'ocells, un de seguiment de rastres animals, un altre sobre l'anellament d'ocells i un que es basarà en prendre analítiques de l'aigua de l'estany mitjançant barques a rem que recentment s'han posat en funcionament a la zona. D'altra banda, i com ja es va fer l'estiu passat, els joves faran rutes a cavall, un seguiment nocturn de ratpenats i petits mamífers, i una gimcana ecològica que es farà el darrer dia i pretén recopilar tots els aprenentatges difosos durant la setmana.

A part d'anar equipats amb tot el material necessari per poder portar a terme amb les millors condicions totes les activitats com són un calçat adequat, una gorra, roba còmoda, crema solar i repel·lent de mosquits, els joves també porten amb ells una càmera de fotos per tal que puguin captar els millors moments de les activitats i al final de la setmana fer un recull de les fotografies per premiar-ne les millors.

Per la setmana del 13 al 17 de juliol, el consorci té previst portar a terme una segona tongada d'activitats, aquesta però amb joves més menuts, de 8 a 11 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.