Societat

vilajuïga

Suport de la CUP al veí que es va negar a parlar castellà

La Candidatura d'Unitat Popular de Figueres mostrarà el seu suport a Simó Colls, el veí de Vilajuïga que es va negar a parlar castellà davant la Guardia Civil i una representació de la formació anirà demà als jutjats de la capital de l'Alt Empordà, on es farà el judici. El veí de Vilajuïga va acusar el cos policial d'haver-lo vexat per parlar català i negar-se a parlar-los en llengua castellana. Aquest judici s'havia de celebrar el 4 de juliol però es va ajornar perquè el jutge no havia admès a tràmit la denúncia de Simó Colls a la Guardia Civil per vexacions. El jutge va acceptar la denúncia i va decidir ajornar el judici fins dimecres.

Joan Font, regidor de la CUP a Figueres, insisteix com ja va fer en la primera data del judici que “cal, ara amb més raó que mai, que la Guàrdia Civil faci les maletes i marxi cap Espanya definitivament”. La CUP anima els veïns a mostrar el compromís social amb l'ús de la llengua i a rebutjar els abusos de la Guàrdia Civil.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.