Societat

L'Audiència de Castelló estima el recurs de Fabra i li rebaixa la fiança un milió i mig d'euros

L'òrgan entén que ha de ser proporcional amb el delicte i no punitiva en excés

L'expresident de la Diputació de Castelló haurà de pagar 3,2 milions d'euros

La secció segona de l'Audiència de Castelló ha estimat el recurs presentat per l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i ha acceptat rebaixar-li en 1,5 milions la fiança imposada pel jutjat de Nules. La nova fiança amb què s'enfronta el dirigent ascendeix a 3,2 milions d'euros, ja que entén l'Audiència que ha de ser “proporcional amb el delicte i no punitiva en excés” per imposar com a fiança “el doble del valor del que s'ha defraudat”. Fabra s'enfronta amb diversos delictes en contra de la hisenda pública, suborn continuat i tràfic d'influències. Se l'acusa entre altres coses de defraudar Hisenda i de cobrar per fer de mitjancer en l'obtenció de llicències de productes fitosanitaris.

La nova fiança compren 693.000 euros en concepte de responsabilitat civil, 16.200 euros pel delicte de suborn continuat , 440.000 euros tràfic influències i 1,2 milions per delictes contra la hisenda pública. A la quantitat resultant de 2,4 milions s'hi ha de sumar un terç per la llei d'enjudiciament criminal fins a arribar als 3,2 milions finals, tal com recull la sentència facilitada pel TSJ valencià.

Una dècada de procés

L'expresident de la Diputació de Castelló està sent investigat per haver defraudat presumptament a Hisenda quantitats pròximes a l'1,5 milions i per no haver justificat ingressos de 3,6 milions d'euros en els exercicis fiscals corresponents al període comprés entre 1999 i 2004. L'origen del procés és una denúncia d'Hisenda per unes presumptes irregularitats en l'exercici de la renda de l'any 1999. La fiscalia anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d'inhabilitació i una multa de 2,3 milions. El ministeri fiscal també demanava huit anys de presó i 1,1 milions a la seua exmuller, María Amparo Fernández, per delicte fiscal així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seua exmuller. Tots quatre estaven acusats de falsejar documentació per obtindre autoritzacions del Ministeri d'Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seues empreses, a més d'ocultar ingressos a Hisenda. El procés es va iniciar arran de la denúncia de l'empresari Vicente Vilar, que va acusar el president del PP a Castelló de cobrar-li nombroses comissions per fer-li de mitjancer en l'obtenció de llicències per a elaborar productes fitosanitaris. L'empresa que els fabricava estava a nom de les aleshores mullers de Fabra i Vilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

700 aportacions ciutadanes per al futur parc de les muntanyes de Prades

MONTBLANC
societat

Vaga a Nestlé Girona pel desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

girona

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona