Societat

L'Eliana celebrarà el 9 d'octubre amb una variada proposta d'activitats

El programa previst arranca el divendres dia 5 d'octubre

Concerts diversos, el XXV Ciclopasseig Vila de L'Eliana i la ja tradicional “Fireta del 9 d'octubre” amb tallers, exhibicions de tradicions, música, jocs, llibres en Valencià i animació, conformaran la variada proposta d'activitats que, un any més, celebrarà col·lectivament el 9 d'octubre a aquest poble de la comarca de Camp de Túria.

Commemorar la fita històrica fonamental per als valencians que significa l'entrada del Rei Jaume I en terres valencianes i les seues conseqüències, adquireix per a L'Eliana un caràcter propi i d'actualitat que va més enllà d'allò purament simbòlic i testimonial i que se manifesta a través d'un ampli ventall d'activitats.

Per damunt de tot, l'objectiu d'aquesta celebració persegueix en l'Eliana guardar i difondre les tradicions culturals, artesanes, musicals i lingüístiques valencianes, en general i de l'Eliana en particular, a través, això si, del joc, de la música, de l'artesania, presentades, a més a més, de la mà dels propis veïns i els seus col.lectius o de persones i grups estretament vinculades a la vila.

La celebració està organitzada per l'Ajuntament des de les seues regidories de Festes, Esports, Cultura, Educació i Infància i Juventut i contarà a més amb la participació imprescindible de diferents col·lectius locals que han volgut sumar-se a esta festa del Poble Valencià tan singular a la ciutat.

Les activitats s'iniciaran el divendres dia 5 d'octubre a les 20hores amb un concert col·lectiu amb música ska, swing, reggae, blues i d'altres gèneres. Les propostes se perllongaran fins a la vesprada-nit del dilluns 8 d'octubre, vespra de la Festa amb el concert de la cantautora en Valencià Clara Andrés que tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament. El matí del 9 d'octubre començarà de la millor i única manera possible per als elianers des de fa 25 anys: amb el Ciclopasseig Vila de l'Eliana que eixirà de manera multitudinària de la plaça d'Europa.

I, per la vesprada, la Fireta del 9, enguany amb una nova ubicació: la plaça de l'Ajuntament, que inclourà des d'exhibicions i tallers de tradicions valencianes de diferents col.lectius del poble, la pilota valenciana, la ceràmica i la terrisseria, a més dels tallerets manuals per als més menuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament va aturar 141 desnonaments el 2023

girona
Habitatge

Oberta la convocatòria per accedir a 36 pisos de lloguer amb protecció oficial

Pobla de Segur

L’Aeroport de Girona-Costa Brava renova la seva oferta comercial

girona
societat

Instal·laran per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada al port de la Bonaigua

Alt àneu
societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana