Societat

Homenatge

El foraster que va conquerir Girona

L'empresari i inventor Josep Argelaguet és homenatjat per la seva trajectòria

Jordi Pujol va ser un dels assistents a l'acte

D'ell van destacar-ne que és una persona molt ben educada, que va saber ficar-se a la butxaca els gironins –tot i ser foraster– i que “s'ha llevat d'hora i ha barrinat”. Aquesta última frase és de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que es referia així a Josep Argelaguet en l'homenatge que van retre a l'empresari (ara ja es pot dir que gironí) a l'hotel Nord de Girona per la seva carrera professional com a empresari i inventor i pel seu compromís social i polític, al capdavant d'institucions com ara la patronal gironina FOEG o la patronal metal·lúrgica de la demarcació (Fegmetall), entre d'altres. Com a empresari, Argelaguet va crear Ressorts i Molles Barcino SA, que es va establir primer a Cornellà de Llobregat i més tard –l'any 1976– es va traslladar al polígon Mas Aliu d'Aiguaviva. Però el que van destacar tant els convidats més il·lustres com els amics més propers va ser el tarannà i el caràcter obert i engrescador d'Argelaguet.

A tall d'anècdota, l'escriptor i periodista Pius Pujades va explicar que una de les coses que van sobtar Argelaguet quan va traslladar-se a Girona va ser que tothom li preguntava “i tu, de quina família ets?”. En la Girona “grisa” dels anys setanta, ell era “un intrús” de Barcelona, “però se'n va sortir”, va destacar Pujades. Hi va coincidir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont: “No s'ha adormit ni s'ha deixat arronsar.” Argelaguet va explicar que en els seus 50 anys com a empresari n'ha vist de tots colors, i que, segons el seu parer, l'empresari ha de ser generós. “Les empreses han de guanyar diners però n'han de deixar guanyar”, va destacar. En acabar la seva intervenció va obsequiar l'expresident Pujol amb una escultura en forma de molla (la Molla d'Or). Pujol no es va estar de destacar que Argelaguet ha assolit l'èxit, “i no en el sentit més superficial”. Pujol també va fer referències a la situació delicada que viu el país: “Només ens podem salvar si treballem, i només podem anar al món amb productes de qualitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Catalunya, la tercera comunitat amb més trucades al 024, l’atenció a la conducta suïcida

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquest estiu

VILOBÍ D’ONYAR
Economia

Les glaçades tardanes provoquen la pèrdua de la producció de poma de muntanya

Sant Llorenç de Morunys

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS

Malvivint de nou al ras

Badalona
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Una comunitat universitària a Girona