Festes populars i fires

Cita ben llaminera

Els «cupcakes» i els torrons s'apunten a la 6a Fira del Pa i de la Xocolata de Sant Gregori, que coincideix amb la 7a Mostra d'Espectacles Familiars i de Petit Format (MEG)

Sant Gregori s'omple de dolçor amb l'arribada de la 6a edició de la Fira del Pa i de la Xocolata, que organitza l'associació de comerciants i l'Ajuntament de la localitat. Durant tot el diumenge 18 de novembre, doncs, els assistents a la mostra podran gaudir un mercat d'artesans i parades amb productes relacionats amb la xocolata i els derivats de la farina, situats a la plaça Rafael Masó (pavelló poliesportiu) i el carrer Torrent Vidal, a més d'una variada oferta d'activitats lúdiques i educatives. En aquest sentit, i com ja es tradicional, les activitats estel·lars de la fira són les propostes infantils: tallers de xocolata i pa i animació de carrer amb espectacles i jocs de sempre que incorporen la xocolata i la farina com elements de joc. Com a novetat d'enguany, s'ha programat un taller destinat als adults d'iniciació de cupcakes al matí, i a la tarda n'hi ha previst un altre per aprendre a fer torrons a casa.

Una botifarrada popular i xocolata desfeta iniciarà la fira a les deu del matí. Durant tot el dia hi haurà demostració de puntaires al pavelló i, fins al migdia, trobada d'intercanvi de plaques de cava i de vehicles clàssics, motos i tractors històrics. També es realitzarà el segon ral·li fotogràfic de la fira i l'associació de pensionistes i jubilats de Taialà exhibiran la seva col·lecció de vestits fets de paper. La tarda s'iniciarà moguda amb balls en línia i exhibició de bike trial. Alhora, el pastisser artesà Miquel Costabella es farà càrrec del ja tradicional taller de piruletes de xocolata per als més menuts. També es farà el berenar de pa amb xocolata i el sisè concurs de dolços i figures de pa de la fira. Paral·lelament a les activitats de la fira, durant tot el dia es podrà visitar al centre cívic de Sant Gregori una exposició de pintura i el Racó de Thalassa, una mostra de cargols de mar de tot el món. Per a qui es quedi amb gana, els restaurants i establiments d'alimentació de l'Associació de comerciants Sant Gregori-Vall de Llémena i de la Cuina de les Carboneres organitzen la sisena campanya gastronòmica Fogons i Xocolata, en la qual, del 16 al 25 de novembre, incorporaran a les seves cartes especialitats de plats i postres fets amb xocolata.

Animació i espectacles

La fira coincideix novament amb una part de la programació de la MEG, Mostra d'Espectacles Familiars de petit format, que té lloc del 17 de novembre al 16 de desembre. Així, durant la celebració de la festa es podrà gaudir alhora dels espectacles infantils de teatre i música que s'oferiran en el recinte de la fira. De la programació d'enguany destaca l'actuació de titelles Safrà i Serafí de la Cia. Txo Titelles, l'espectacle de dansa i hip hop Skrakeja't de la Cia. Cobosmika, l'actuació La vaca que canta de la Cia. Vadecontes i els titelles Amb lletra menuda, de Teia Moner.

Com arribar-hi. La GI-531 porta directament a Sant Gregori. Dies, lloc i horari de la fira. Fira a la plaça Rafael Masó (pavelló poliesportiu) i carrer Torrent Vidal el diumenge 18 de novembre. A partir de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda. Més informació. 972 428 300 www.santgregori.cat www.llemenacomerciants.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins