PERE FONT

MOSSÈN DE PONTÓS

«Sempre dic que sóc periodista per afició»

Ha recollit en el llibre «Gràcies» més de cent articles que ha publicat a la premsa

Pere Font va néixer als Hostalets d'en Bas el 1932 i fa 48 anys que és rector de Pontós –ara també de la Salle i de la base militar de Sant Climent Sescebes–. Ha recollit en un llibre una part dels articles que ha publicat en diversos mitjans de premsa escrita, entre els quals, El Punt, des de fa més de trenta anys. Com es va decidir a fer aquest recull de 145 articles?
–«Quan vaig fer 75 anys ho vaig celebrar amb la família i amb els germans, i també ho volia celebrar amb la gent del poble. Els vaig dir que els regalaria un llibre que recolliria alguns articles que he escrit des del 1974. Han passat dos anys, perquè fer un llibre porta temps, però al final ho podrem celebrar. Vaig pagar a tots els que van venir, però s'hi van quedar uns 260. A més, jo demanava si volien fer un donatiu de cinc euros que es donaran en un 75% a Càritas i un 25% a l'associació Amics dels Malalts. Vam recollir 1.300 euros.»
–Va presentar el llibre al poble dissabte passat. Hi va haver molta gent a la celebració?
–«Unes 300 persones. Es van haver de tancar les inscripcions perquè al local social ja no hi cabia més gent i si ho haguéssim fet al poliesportiu potser hagués fet massa calor. A Pontós devem ser uns 200 però va venir gent de fora també.»
–Com va escollir els escrits que havien de sortir al llibre Gràcies?
–«Primer només volia publicar tot el que he escrit sobre Pontós, però vaig veure que tindria més interès si hi afegia altres textos sobre Figueres i altres poblacions de la comarca de l'Alt Empordà i sobre el meu poble, la Vall d'en Bas, per exemple. Per això el llibre està organitzat en cinc blocs, on també incloc els primers que vaig escriure i alguns dedicats a persones que he conegut com ara la Mary Sampere, per exemple.»
–Té publicats molts més articles dels que ha inclòs en aquest llibre?
–«Potser en tinc el doble, alguns els he anat recuperant per internet o així. Jo sempre dic que sóc periodista per afició. Vaig començar a publicar escrits el 1974 a diversos mitjans.»
–On es podrà trobar la publicació?
–«Serà a la llibreria del Bisbat i miraré que també es pugui trobar en alguna llibreria de Figueres. Tots els beneficis seran per a Càritas, però. A més, l'edició ja queda coberta amb els exemplars que compra el Consell Comarcal i altres administracions, a les quals aprofito per agrair el suport, com ara l'ajuntament, la Diputació i altres entitats.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona