Societat

Les farmàcies valencianes volen anar-se'n a Madrid

Milers de farmacèutics valencians s'han manifestat aquest divendres a Alacant per a exigir el pagament dels 450 milions que els deu el Consell

Un dels crits mes corejats pels apotecaris ha sigut “competències a Madrid”

  • VÍDEO: Els farmacèutics es manifesten a Alacant

Uns tres mil farmacèutics, segons els convocats i un miler segons la policia, s'han manifestat aquest divendres pels carrers d'Alacant en protesta pels impagaments del Consell que xifren en 450 milions d'euros “i la quantitat augmenta cada mes”, segons explicava el president del col·legi de farmacèutics d'Alacant, Jaime Carbonell.

Segons ha explicat als periodistes, “el conseller de sanitat té molt bones paraules, però la realitat és que no ens paguen i les farmàcies ja no podem assumir per mes temps una situació que ens aboca a no pagar els nostres proveïdors”.

El malestar dels professionals farmacèutics s'ha fet palés a través de les pancartes i consignes que han exhibit durant la protesta, que ha començat a la porta del col·legi –al costat de l'Ajuntament– i que ha finalitzat davant la seu del Consell a Alacant.

Els apotecaris han explicat que la manca de medicaments ja fa que en alguns casos no es puguen dispensar medecines de marca “encara que de moment de genèrics no en falten”.

Retorn de competències

El conseller de sanitat, Luis Rosado i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, han estat objecte de les crítiques dels farmacèutics que els han acusat de no tindre paraula durant la marxa, alhora que plantejaven que “si la Generalitat no té diners, que tornen les competències a Madrid”.

Per la seua banda, el president dels farmacèutics de Castelló ha assegurat que al final “es tracta d'un problema de liquiditat, mentre no en tinguen, no ens pagaran” mentre que la seua homòloga de València creu que “a la darrera reunió es va donar un pas endavant per a trobar una solució” encara que ha reconegut que “no hi ha res tancat” i que la solució sempre dependrà de la liquiditat.

Dimarts vinent hi ha una nova trobada entre el Consell i els farmacèutics. El problema que es troben és que “quan ens paguen un mes, després ens deixen de pagar un altre i això va sumant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA