Societat

Unes 75.000 persones visiten la Fira de l'Avet d'Espinelves

Les vendes d'avets s'incrementen entre un 7% i un 8% respecte l'any anterior i se situen entre els 4.000 i 5.000 exemplars

Les parades d'embotits i de productes artesans, en canvi, noten una davallada per la crisi econòmica

La Fira de l'Avet d'Espinelves tancarà l'edició d'aquest any amb uns 75.000 visitants, segons ha explicat l'alcalde de la població, Joan Manuel Claveria. Es tracta d'uns 5.000 visitants més dels previstos inicialment. La Fira va arribar l'any anterior als 80.000 visitants, però el calendari de ponts va ser més favorable, segons l'alcalde. La Fira ha arribat aquest any a la 32ena edició.

Així doncs, la Fira de l'Avet d'aquest 2012, que se celebra de l'1 al 9 de desembre, superarà les expectatives inicials i arribarà als 75.000 visitants, segons ha explicat l'alcalde Joan Manuel Claveria. Són 5.000 visitants menys que l'any anterior, però en aquella edició les festivitats de la Constitució i la Puríssima van caure en dimarts i en dijous respectivament i les possibilitats de fer pont eren més àmplies. “Aquest any només teníem un pont possible”, ha indicat Claveria. L'edició del 2012 ha viscut els dies més intensos el dijous 6 i el dissabte 8 de desembre. “El poble estava ple de gent”, ha subratllat l'alcalde.

Els embotits “punxen”

Claveria ha explicat que les vendes d'avets continuen situant-se entre els 4.000 i els 5.000 exemplars. Tot i així, ha avisat que s'ha produït un “lleuger increment” d'entre un 7% i un 8% en les vendes dels arbres. L'alcalde, però, ha explicat que, en canvi, les vendes d'embotits i de productes artesans “punxen” pels efectes de la crisi econòmica. “No hi ha l'alegria d'altres anys, quan hi havia gent que s'emportava embotits per familiars o coneguts. Ara s'emporten un o mig formatge”, alerta.

D'altra banda, ha admès que la majoria d'avets acaben morint perquè van a parar en pisos de ciutat. En aquest sentit, ha recomanat allunyar els arbres de punts de calefacció o ubicar-los als balcons. De la mateixa manera, ha recordat que l'avet “és un producte ecològic” i que, si es mor, es pot portar a un punt de reciclatge per fer-ne adob.

12.000 euros de l'aparcament

Els visitants que han vingut a Espinelves han hagut de pagar 4 euros per estacionar el vehicle en els aparcaments habilitats. L'Ajuntament recapta uns 12.000 euros amb aquest sistema. L'alcalde explica que aquests diners serveixen per cobrir les despeses de la Fira i per finançar la Festa Major del poble. Espinelves compta amb uns 200 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona