Societat

La Cívica d'Alacant elegeix Llorca com a presidenta

Substitueix en el càrrec a Ferran Isabel que continua a la junta com a vocal

Substitueix en el càrrec a Ferran Isabel que continua a la junta com a vocal

Mari Carme Llorca és des d'aquest dimecres passat, la nova presidenta de l'Associació Cívica per a la Normalització del valencià a Alacant, La Cívica, en substitució d'un Ferran Isabel que va deixar el càrrec —encara que continua a la junta directiva— que va rebre molts elogis de l'assemblea anual per la seua gestió al front de l'associació que aquest any arriba a les noces d'argent.

Llorca va explicar que assumeix la responsabilitat amb “l´únic objectiu de continuar treballant pel valencià a les comarques d'Alacant i per una escola i una educació de qualitat”. La nova dirigent de La Cívica —que ja havia tingut responsabilitats a l'anterior junta— afronta el repte de continuar una tasca que ha estat molt positiva el darrer any, en què, s'han posat en marxa nous col·lectius a Sant Vicent, Mutxamel i Sant Joan.

L'assemblea va aprovar de manera unànime tant els comptes de l'associació com la memòria d'activitats on destaquen el voluntariat pel valencià, el cinema a l'escola i el cinema en català, les presentacions de llibres, les passejades divulgatives per diferents indrets de la comarca, els concerts de La Gira o les Trobades d'escoles entre moltes d'altres.

La nova junta directiva de la Cívica ha ampliat el seu número de membres fins als setze, una xifra que dona una idea de com ha crescut l'associació que cada dia compta amb més seguidors en la societat i en particular al món educatiu on aposta de forma especial per treballar en favor d'un model de qualitat on la immersió lingüística té un paper fonamental, “aquest és el model que ha funcionat els darrers anys, amb uns excel·lents resultats que tots coneixem i ha de ser la base per a implementar un model plurilingüe al sistema escolar valencià”, assegurava ahir Llorca, que també va recordar que ha estat La Cívica Escola Valenciana qui ha recuperat, en col·laboració amb la Unitat d'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant la “Jornada d'Ensenyament i Ús del Valencià als Centres Educatius, que la Generalitat va deixar de finançar i que serveix per a que els professionals de l'educació puguen intercanviar experiències i millorar la qualitat de l'ensenyament.

Vint-i-cinc anys

Aquest és a més un any especial per a La Cívica ja que fa 25 anys, una fita que no ha passat desapercebuda i que arriba en un dels millors moments per a l'associació, amb bona salut, una gran activitat i una feina reconeguda pels professionals.

Amb motiu d'aquesta efemèride, Alacant serà l'escenari de la propera Nit d'Escola Valenciana, la cita anual de la Federació d'Associacions per la Llengua i de la cloenda del congrés d'Escola Valenciana.

TV3

L'assemblea es va celebrar el mateix dia que la justícia assestava un dur colp a la política del Consell amb la anul·lació de les sancions per les emissions de TV3 al País Valencià un fet que des de la Cívica és qualifica com “una important clatellada al PP que es troba amb una nova negativa la seua política de retallades, la societat li diu cada dia que no a les retallades i ara també ho fa la justícia a l'hora de restringir la llibertat d'expressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els pescadors d’arrossegament divideixen la veda per deixar regenerar el peix

Cambrils
societat

Prop d’un milió d’euros per a 29 entitats socials de la demarcació

girona

La Fira de Sant Isidre augmenta l’espai gastronòmic

Viladecans

Girona celebra la Setmana de la Natura Urbana amb més de 90 activitats

GIRONA
societat

Reforça la policia local amb 23 agents per lluitar contra la sensació d’inseguretat

Manresa
PALAmÓS

Presenten la primera embarcació 100% elèctrica feta a Catalunya

PALAMÓS
Urbanisme

Recta final de les obres del carril bici per connectar Sant Cugat i Rubí

Sant Cugat del Vallès
societat

La Generalitat indemnitza quatre ferits pels Mossos d’Esquadra a Can Vies

Barcelona
salut

L’OMS publica una llista de 15 bacteris resistents als antibiòtics

barcelona