Societat

consum

La retallada de les empreses afecta la loteria

La caiguda de vendes arriba en algunes administracions fins al 10%

Clients de darrera hora atenuen la baixada

Les administracions de loteria han detectat aquest any un descens en les vendes de dècims per a la rifa de Nadal. Molts venedors coincideixen que una de les causes és la caiguda de vendes a les empreses, que o bé han tancat, o bé ja no compren dècims per als seus treballadors, segons informa ACN.

L'encarregat de l'administració El gato negro, a la ciutat de Barcelona, Teo Baró, reconeix que les empreses que es mantenen en actiu han endarrerit molt la seva reserva. Baró explica que algunes fins i tot els han reconegut que no volien fer-ho, però que finalment, per la “pressió'' de l'entorn, han decidit continuar la tradició de regalar un dècim.

Aquest descens en les vendes es pot acabar mitigant per la compra d'última hora dels ciutadans. Aquests últims dies, previs al sorteig, les administracions han notat com els clients s'han animat a comprar. Tot i això, es fa evident que aquests compradors es queden amb menys dècims, i que en comparteixen més que en anys anteriors.

Aquestes cues d'última hora són molt evidents a les administracions de loteria més cèntriques de la ciutat de Barcelona. És el cas de l'administració de la plaça Urquinaona. El seu responsable, Pedro Fortuño, mira amb optimisme l'acumulació de clients a darrera hora, però és conscient que la crisi haurà fet davallar el negoci entre un 10 i un 15% com a mínim.

La Bruixa d'Or de Sort ha venut 2,5 milions de dècims de loteria per al sorteig de la rifa de Nadal. Aquesta xifra suposa una facturació de 50 milions d'euros. Tot i aquestes xifres astronòmiques, també s'ha ressentit de la crisi econòmica, amb un descens de les vendes d'un 3%. El responsable de l'administració, Xavier Gabriel, explica que moltes empreses que li encarregaven loteria han tancat o han reduït plantilla.

LA FRASE

Moltes empreses no volien comprar números, però al final ho han fet perquè és la tradició
Teo Baró
encarregat de l'administració de loteria el gato negro

El Banc dels Aliment denuncia frau

La Fundació del Banc dels Aliments va denunciar ahir l'existència d'un frau en la venda de loteria del sorteig del Nen. Es tracta d'unes participacions “del tot falses” del número 27.802. De moment s'ha detectat la venda d'aquests números a la ciutat de Manresa i a la població de Vilanova del Camí, a la comarca de l'Anoia. La fundació no ha emès cap tipus de butlleta amb números de loteria per a cap sorteig. L'única campanya en què participa l'entitat és el tió solidari de Catalunya Ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot