Societat

Turisme

Els turistes han deixat més de 12.000 milions a Catalunya

La despesa puja un 13,1% amb relació a l'any passat

Les dades demostren la desestacionalització del sector

El balanç turístic d'aquest any que ja s'acaba serà satisfactori si més no pel que fa als diners que els visitants estrangers han deixat a Catalunya. El 2012 els turistes estrangers han fet una despesa de 12.001 milions d'euros, un 13,1% superior a la que es va registrar en el mateix període de l'any anterior. D'aquesta manera, la despesa mitjana per turista s'ha situat en 872 euros, un 2,7% superior a la del 2011, amb una despesa diària de 122 euros, el que suposa un increment del 9,2% interanual.

Per nacionalitats, els turistes del Regne Unit, amb un 20,3% de la despesa, són els que més gasten, seguits dels alemanys i els francesos, amb un 16,4% i un 9,1%. Pel que fa al conjunt de l'Estat, la despesa dels turistes estrangers entre els mesos de gener i novembre ha estat de 52.800 milions, un 6% més que l'any anterior.

Segons dades de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) fetes públiques ahir pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Catalunya acapara el 22,7% del total de la despesa feta pels turistes estrangers al conjunt de l'Estat en els primers 10 mesos de l'any.

Que el turisme ja no és qüestió només de l'estiu ho demostra el fet que, al novembre, la despesa per turista s'ha incrementat a Catalunya, com també ho ha fet a les Canàries i Andalusia. Concretament, ha pujat un lleuger 1,2% respecte a l'any anterior, de manera que la despesa total s'ha situat en 579 milions d'euros, un 19,5% del total.

LA XIFRA

1,2
per cent
ha pujat la despesa dels turistes a Catalunya durant el mes de novembre passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.