Societat

Tres detinguts i cap accident greu durant la revetlla

El conseller d'Interior fa un balanç “molt positiu” de la nit de Cap d'Any “més tranquil·la”

Espadaler destaca que les incidències han estat “només lleugerament per sobre” de les d'un cap de setmana ordinari

La celebració del Cap d'Any a Catalunya ha estat una de les més tranquil·les dels últims anys, gairebé sense incidents si no es té en compte el fals avís de bomba del macroprostíbul Paradise de la Jonquera. Així ho ha valorat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha fet un balanç “molt positiu” de com ha transcorregut la revetlla i ho ha atribuït a “l'esforç de prevenció” que s'ha fet des del departament.

“Ha estat gràcies a la prevenció i al civisme que podem dir que aquesta ha estat una de les nits més tranquil·les dels darrers anys”, ha celebrat.

I és que aquesta matinada hi ha hagut tres únics detinguts, cap accident mortal ni greu a les carreteres, i poc més d'un 9% de positius en els controls d'alcoholèmia i drogues. Unes estadístiques que situen la passada nit en uns nivells només “lleugerament per sobre” dels d'un cap de setmana ordinari, ha assenyalat Espadaler.

El conseller ha explicat en una compareixença davant els mitjans que el dispositiu per a la nit de Cap d'Any ha mobilitzat 2.415 agents dels Mossos d'Esquadra que s'han dedicat a tasques de seguretat ciutadana i 580 efectius més per al dispositiu de trànsit.

Els agents han realitzat un total de 1.983 tests de drogoalcoholèmia en 136 controls a tot Catalunya, que han resultat en 176 denúncies a conductors que han donat positiu. Segons Espadaler “els controls han apartat de la circulació els vehicles potencialment perillosos”.

Així, el dispositiu a les carreteres catalanes s'ha tancat sense que s'hagi registrat cap accident mortal ni amb ferits de gravetat entre les 21h del 31 de desembre i les 9h de l'1 de gener. Segons dades del Servei Català de Trànsit, aquesta nit de Cap d'Any tampoc hi ha hagut cap incidència viària destacable i s'han produït un total de 34 accidents de trànsit que han fet 8 ferits lleus.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, l'actuació una de les actuacions més rellevant ha estat la motivada per un fals avís de bomba al macrobordell Paradise de la Jonquera, que ha obligat a desallotjar les 800 persones que es trobaven al local.

En el dispositiu per la revetlla de la Plaça Catalunya de Barcelona, a la qual hi han assistit unes 30.000 persones, no hi ha hagut cap incident rellevant. El conseller ha recordat que aquest dispositiu s'ha fet conjuntament entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Espadaler ha precisat que durant la nit només hi ha hagut tres detencions relacionades amb els festes de Cap d'Any.

El telèfon d'emergències 112 ha atès un total de 2.035 trucades, la majoria de les quals per qüestions de trànsit i civisme.

Els Bombers de la Generalitat han actuat en diversos serveis que no han revestit una especial importància. Ja a quarts de set del matí s'han rebut dos avisos per incendis d'habitatge: un al Pinell de Brai (Terra Alta) i l'altre a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Els dos focs han estat extingits i no han produït cap dany personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona
societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà
societat

Els Miquelets tornen a desembarcar a la platja d’Arenys

arenys de mar