Festes populars i fires

Mig segle d'història

La 50a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que creix i presenta un programa molt ambiciós, estarà dedicada als beneficis de l'oli d'oliva sobre la salut

65.000 visitants i 50.000 litres d'oli venuts. Aquestes són les xifres de l'any passat que espera superar la 50a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que del 18 al 20 de gener convertirà les Borges Blanques en l'aparador d'aquest preuat suc daurat. Per això, s'ha preparat un ambiciós programa que inclou un important acte de promoció a Brussel·les, una presentació al Festival de la Infància de Barcelona i una altra al Museu de Lleida. A més, coincidint amb el mig segle d'història, el Patronat Fira de les Garrigues ha previst que la inauguració del certamen vagi a càrrec del president de la Generalitat i la cloenda la dugui a terme Regina Santamaria, actual responsable del restaurant Can Fabes. «Aquest any hem batut el rècord absolut de presència de productors d'oli, amb 29 estands. El pavelló comercial, amb 45 empreses, i les veles de productes de proximitat, amb 18 parades, també creixen i aquest any, gràcies a l'actitud més atrevida i sense complexos amb la qual podem afrontar els nous reptes, hem millorat el disseny dels espais interiors, hem creat un nou espai gastronòmic i hem aconseguit que els patrocinadors privats s'impliquin en la gestió dels recursos econòmics de la fira», exposa Enric Mir, president del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Blanques, que també ha volgut posar en relleu l'ambició renovada que té aquesta fira, considerada la referència del sector oleícola, que creix any rere any i que està considerada una immillorable oportunitat per ensenyar al món tot el que poden oferir les Borges i les Garrigues. A més, aquesta edició incorpora un sistema per retransmetre en directe els actes més importants del certamen a través d'internet, així tots els garriguencs i amics de l'oli el podran viure des de qualsevol lloc.

Una altra novetat és l'agermanament previst amb la Federació de Colles de l'Aplec del Cargol de Lleida i la Fira de l'Oli, que inclourà una cargolada el dissabte a la fira, i amb la DOP Avellana de Reus. Així, aquesta serà una fira que impulsarà la comarca i el sector de l'oli, però que estarà també especialment centrada en l'àmbit de la salut i les teràpies complementàries, amb conferències, xerrades, tallers i demostracions sobre els beneficis de l'oli d'oliva en el dia a dia de les persones. Els agermanaments, els tastos i les jornades tècniques ompliran el certamen d'un gran contingut que, juntament amb la cassola de tros del dissabte, l'esmorzar de fira del diumenge, les postres del 50è aniversari, els tradicionals tres tombs, les sardanes, la X Cursa de l'Oli, la nova cursa de BTT, la primera caminada popular, el primer recorregut de caça i la Concentració de Motards, arrodoneixen un programa pensat per a tothom que ben segur que complirà les expectatives de tots els assistents.

Com arribar-hi. Per carretera, l'N-240, entre Tarragona i Lleida, i l'AP-2 (sortida 7) porten a les Borges Blanques. En tren cal agafar la línia de Renfe entre Lleida i Barcelona. Dies, lloc i horari de la fira. Actes del 17 al 20 de gener. Fira tot el dia al recinte firal. Més informació. Patronat Fira de les Garrigues. 973 14 28 05 www.firaoli.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot