Demanen fins a sis anys de presó per a un acusat d'estafar 19.000 euros als compradors d'una casa de Torrefarrera

L'acusació particular ha demanat sis anys de presó i una multa de 5.000 euros per al promotor acusat d'estafar més de 19.000 euros a un matrimoni que volia comprar una de les cases que ell oferia a Torrefarrera (Segrià). A més, demana que es tornin aquests diners als denunciants més els interessos acumulats des que van fer l'ingrés, el 30 de juny del 2004. La fiscalia, per la seva banda, demana tres anys de presó i una multa de 3.200 euros per un delicte d'estafa. Durant el judici d'aquest dilluns a l'Audiència de Lleida, l'acusat ha reconegut haver cobrat 19.260 euros dels afectats però assegura que van ser ells qui li van dir, més tard, que no volien la casa i que, a més, li demanaven 30.000 euros.

L'acusat va comprar vuit cases que s'estaven construint a Torrefarrera a un promotor, el 16 de juny del 2004. Segons l'acusat, li va pagar 120.000 euros per les vuit però el promotor assegura que no va cobrar res ja que el tracte era que l'acusat es fes càrrec de la subrogació hipotecària així com de la finalització de les obres.

Una d'aquestes cases ja estava emparaulada entre el matrimoni denunciant i l'antic promotor. Segons ells, l'acusat, en apropiar-se de les cases, els va demanar 19.260 euros per acabar les obres el 30 de juny del 2004. Segons el matrimoni, que va satisfer l'import, la nova empresa però, no va fer cap millora a l'habitatge i assegura que les obres van estar parades durant mesos. En canvi, l'acusat assegura que sí que va fer obres, com ara la preinstal·lació elèctrica o col·locar un ascensor i que, a més, va invertir 36.000 euros de la seva butxaca en les obres.

El 22 d'octubre del 2004 l'Ajuntament de Torrefarrera va aturar les obres perquè no s'havia nomenat cap nou director d'obra. A més, Ibercaja havia denegat les hipoteques a l'acusat, segons ell, per irregularitats documentals. La fiscalia en canvi, explica que les cases havien passat a subhasta perquè l'acusat devia quotes a pagar a Ibercaja.Amb tot això, el matrimoni, segons expliquen, havia demanat a l'acusat que els tornés els 19.000 euros. Segons l'acusat, però, el matrimoni li demanava 30.000 euros i l'amenaçava de denunciar-lo per estafa si no ho feia.

Finalment el cas ha arribat a l'Audiència de Lleida i l'acusat s'enfronta a una pena d'entre tres i sis anys de presó per un delicte d'estafa, a una multa d'entre 3.000 i 5.000 euros i a tornar els més de 19.000 euros al matrimoni denunciant més els interessos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona