Societat

infraestructures

Milloraran dos punts negres de la C-55 d'accés a Manresa

Les obres començaran dimarts vinent

El govern encara redacta el projecte de desdoblament de la carretera que connecta amb l'eix del Llobregat

És una de les vies on hi ha més accidents

Les obres de millora de la seguretat viària a la C-55, que connecta Manresa amb el Baix Llobregat, començaran dimarts vinent, tal com va anunciar ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. La millora, amb un cost d'1,2 milions d'euros, se centrarà en dos dels punts negres, que, segons precisa l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, “són els més urgents”. L'objectiu és reduir l'accidentalitat d'aquesta carretera, on hi ha, només entre Monistrol de Montserrat i Manresa, trànsits de 28.000 vehicles diaris.

Així doncs, per una banda, al quilòmetre 27 del terme de Manresa es millorarà la incorporació a la C-1411z i es reforçarà la separació entre els dos sentits de la circulació. Pel que fa al segon punt negre, situat al terme de Castellbell i el Vilar, es redistribuiran els carrils, separant els sentits de la circulació amb un espai de franges obliqües. “Esperem que amb aquestes mesures baixi la sinistralitat”, comenta Junyent. Està previst que les obres s'acabin d'aquí a sis mesos.

Vila també va donar a conèixer ahir la segona fase del projecte de millora de la C-55, que preveu ampliar la calçada entre l'enllaç de Bufalvent i el nus de Guix i el desdoblament de la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa. Aquest últim suposarà una inversió de 100 milions d'euros i està subjecte a la disponibilitat pressupostària.

La plataforma No + morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa van assegurar que “aquestes no són les mesures correctes”. Avui es concentraran a la C-55 per protestar contra l'elevada sinistralitat, que va deixar quinze víctimes l'any passat i una enguany.

LA FRASE

És una bona notícia per al territori, perquè s'arreglaran dos dels punts negres més greus
Valentí Junyent
ALCALDE DE MANRESA

Vila no descarta aturar obres per falta de fons

El conseller va explicar també ahir que podrien aturar-se “moltes” obres que estan en procés de licitació o, fins i tot, estan ja adjudicades si l'Estat espanyol no suavitza l'objectiu de dèficit. “Dependrà de si es manté la rigidesa de l'objectiu de dèficit autonòmic al 0,7% o es trasllada una certa atenuació a les autonomies”, va assegurar Vila. De moment, tots els departaments han rebut la indicació d'aturar noves inversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona