Festes populars i fires

Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)

Rècord de participants

La Rua del Divendres de Sant Feliu de Guíxols supera tota les expectatives amb la participació de 65 colles, unes 3.500 persones

Deu comparses, quinze carrosses grans, vint-i-una de petites, catorze d'animació, quatre colles Carnestoltes i una fora de concurs. La Rua del Divendres de Sant Feliu de Guíxols, que es porta a terme el 8 de febrer a partir de les sis de la tarda, bat tots els rècords amb la participació d'un total de 65 colles, que representen aproximadament 3.500 persones disfressades. I és que enguany s'ha fet un esforç molt important perquè la rua sigui d'allò més espectacular. A banda de l'àmplia participació, s'ha reforçat la il·luminació amb dotze torres de llum i la desfilada no serà llarga i monòtona, ja que enguany les colles no es podran aturar en cap moment. La festa culmina amb el Ball de Tongo, on es lliuren els premis, formats per pernils, lots d'embotits i xais per a les millors colles. Els més celebrats són, però, els particulars premis especials de la vila: Per què em passa a mi?, el premi especial a la colla amb més mala sort; Nari nan, a la colla menys animada; Tu cap aquí i jo cap allà, al grup més descoordinat; i El Tongo, un premi especial a criteri directe de l'organització.

Altres activitats festives són el sopar de colles i la presentació del carnestoltes –2 de febrer–; la moció de censura i la cercavila carnavalesca de l'endemà per repartir els cartells i programes oficials del carnaval; la visita de sa majestat carnestoltes a la gent gran i la festa del dijous gras, que inclou el pregó inaugural de Sa Majestat Carnestoltes i les seves padrines; la festa i cercavila infantil del 9 de febrer; la rua i el ball de disfresses del diumenge 10 de febrer; i l'enterrament de la sardina i la sardinada popular que el dimecres 13 de febrer clourà la celebració.

Canvia la cara. Carnaval 2013 és el lema del cartell del carnestoltes ganxó, obra d'un artista local, Jordi Ferrando, Keyfotu, que explica que té un «doble sentit i demostra que davant de moments socials complicats, se'n surt reforçat i amb noves idees». El primer seria la transformació que, de sempre, experimenten el cos i la ment quan s'acosta el Carnaval de Sant Feliu, i el segon, el canvi de cara que hauria d'experimentar tothom, un canvi de cara que, segons l'artista, «s'ha de transformar en un canvi d'actitud, que s'ha de reflectir en la manera de fer de la gent i dels que vulguin governar un poble, una ciutat o un futur país».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona