Societat

L'assemblea de la UNDEF aprova diferents iniciatives i rebaixa el seu pressupost

Ha tingut lloc al Teatre Principal de la vila de Banyeres de Mariola i ha estat qualificada com a de “molt fructífera”

En concret, l'assemblea celebrada al Teatre Principal ha donat el seu vist i plau a l'aprovació del seu pressupost, que es veu rebaixat en aproximadament 20.000 euros «a causa de la conjuntura econòmica actual», i a la realització i culminació de diversos projectes que seran profitosos per a l'organització que engloba ara 69 poblacions que celebren festes de Moros i Cristians en tot l'Estat espanyol.

El primer fa referència a l'elaboració d'un estudi socioeconòmic sobre l'impacte de les festes en el conjunt de l'economia del País Valencià i la seua repercussió en activitats com el turisme, la fabricació de vestits i complements festers, gastronomia, allotjament o composició i interpretació musical.

Segons López, «les festes de Moros i Cristians tenen una gran repercussió en l'economia valenciana des de principis d'any quan s'inicien a Saix i Bocairent i finalitzen a la Font de la Figuera i Monfort abastant pràcticament els 365 dies de l'any».

El conclau de la UNDEF també ha aprovat la realització d'un registre de les seus festeres en el que els masets, kàbiles, o altres denominacions quedaran inscrits com a figura 2 dins del reglament emanat des de la Conselleria de Governació en el qual s'especifica que aquest tipus de locals només tindran un caràcter per a l'ús particular dels seus associats i en cap moment podran suposar cap tipus de competència deslleial amb bars i restaurants.

De la mateixa forma, la unanimitat ha estat total en temes com la tramitació per a la declaració per la UNESCO de la festa de moros i cristians com «Bé Immaterial i Cultural de la Humanitat», la sol·licitud de rebaixar el cànon exigit per la SGAE per la interpretació de música festera o la tramitació de la patent d'un nou arcabús detonant que es veurà lliure de les exigències legals que afecten als actuals en estar qualificats com armes d'avantcàrrega.

A l'assemblea van assistir més de 135 representants de 45 poblacions integrades en la UNDEF i 30 socis honorífics. Així mateix, la població de Bussot ha quedat integrada com el soci 69 després de cursar la petició d'ingrés en aquesta organització que celebrarà l'any proper la seua assemblea a Alacant després de recollir el testimoni l'alcaldessa Sonia Castedo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot