Aldaia solidària amb el Sàhara

Nou xiquets i xiquetes sahrauís passaran un nou estiu a Aldaia acollits per famílies d'aquesta ciutat en el marc del programa «Vacances en pau», de l'organització Gent Solidària de l'Horta Sud. Una experiència enriquidora per a les dues parts intervinents

Passaven pocs minuts de les 7 de la matinada quan nou famílies acollidores d'Aldaia esperaven a les portes d'eixida de l'aeroport de Manises els xiquets i xiquetes que en guany visiten Aldaia per participar del programa d'acollida Vacances en pau. La campanya va nàixer a Aldaia l'any 1994 i està organitzada pel col lectiu Gent Solidària de l'Horta Sud. L'objectiu és donar la possibilitat als me nuts que passen un estiu diferent i que coneguen una nova cultura de vida.

Tenen edats compreses entre els 7 i els 12 any i passaran dos mesos amb les seues famílies d'acolli da, de manera que troben una alternativa a la realitat que en es viu en els campa ments sahrauís: temperatures superiors als 50 graus i una alimentació deficient. De fet, bona part d'estos menors que arriba ran a la Comunitat vénen amb anèmies que poden arribar a ser cròniques per la falta d'una alimenta ció variada. Gràcies als pa res d'acollida, els xiquets podran completar la seua alimentació i passar un re visió mèdica i dental per a solucionar algun problema de salut que puguen arrossegar.

El dimarts 14 de juliol van assisitir a la recepció que, com cada any, els fa l'Ajuntament d'Aldaia, a càrrec de l'alcaldessa, Empar Navarro. Una hora abans, visitaren les instal··lacions d'Aldaia Ràdio 98.2 FM per contar la seua experiència, una vivència que cada any sol sorprendre aquells que escolten aquesta mena de històries corprenedores no sols pel contingut del relat, sinó er la forma manera amb què quests joves els protagonitzen.

Cada any, la colla e xiquets i xiquetes que passen una breu temporada a a localitat d'Aldaia solen mantindre un gran record del seu pas per aquesta ciutat i o és la primera vegada que alguns xiquets i xiquetes sahrauís han repetit en la seua estada en aquesta localitat. Enguany, aquest grup reduït d'infants acollits també viurà una experiència que, en alguns casos, els resultarà absolutament inoblidable. Cal tindre en compte que als campaments de Tinduf moltes de les comoditats que ací resulten totalment normals i passen inadvertides, són clarament inexistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona