Societat

Arcadi Oliveres fa una conferència a Burjassot

El sopar col·loqui s'emmarca dins el cicle d'Economia Social organitzat per la coalició Compromís d'aquesta localitat

El dimecres 3 d'abril, Compromís per Burjassot encetarà un Cicle d'Economia Social amb el sopar-col·loqui amb Arcadi Oliveres President de l'Associació Justícia i Pau, titulat “Economia sostenible a la mesura de les persones”.

L'acte es realitzarà al Saló d'Actes de la Casa de la Cultura a les 20 hores. L'aforament és limitat a 150 persones i les persones interessades en assistir han de formalitzar la seua inscripció prèviament.

Aquest sopar-col·loqui estarà moderat per Roc Senent i presentat pel Regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Burjassot i Diputat de la Coalició Compromís per València a la Diputació Provincial, Emili Altur. A l'acte han confirmat la seua assistència diferents diputats i càrrecs públics de la Coalició Compromís.

Un home compromés

Arcadi Oliveres és un reconegut economista, expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians i en diverses publicacions solidàries, i participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.

El 1981 començà a militar en l'Associació Justícia i Pau de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, organització de la qual n'és l'actual president des del 2001.

Ha participat en més de 60 llibres o publicacions com “Un altre món”, Angle editorial, 2006, “El meu camí a la utopia”, Angle editorial, 2008 , “En qué mundo vivimos”, Icària editorial, 2009, “Aturem la crisi”, Angle editorial, 2010, “Diguem prou!”, Angle editorial, 2012 entre molts altres i ha estat reconegut amb els diferents premis com el Memorial Vidal i Llecha, el de Fundació Lluís Companys, la Flama del Canigó o el guardó del CIEMEN.

També ha participat en les mobilitzacions de protesta contra la reunió de l'OMC a Seattle (1999). Va participar i impartir conferències al Fòrum Social Regional Llatinoamericà, a Cartagena de Indias (Colòmbia, 2003).

Ha participat i impartit conferències en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, a Bombai (2004), Porto Alegre (2005), Bamako (2006), Nairobi (2007), Belem (2009), Dakar (2011), del Fòrum Social de la Mediterrània, celebrat a Barcelona (2005) i del Fòrum Social Català (2008).

Tota aquesta activitat la fa compaginant-la amb la docència, que integra en la seua tasca militant, com a professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i professor de diversos doctorats, màsters o cursos de postgrau de diferents universitats a més de cursos en moltes universitats d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona
Mobilitat

Proposen més carrils a l’N-240 entre Lleida i Torregrossa per millorar la seguretat

Lleida

Comença la campanya de captura del llamàntol al litoral gironí

ROSES
Societat

La URV investiga com monitorar les persones vulnerables que viuen soles

Tarragona

La Fundació CRAM allibera 16 tortugues marines del niu de l’estiu passat

BEGUR

Col·loquen la reixa noucentista de l’edifici d’Els Químics a la xemeneia

GIRONA