Societat

meteorologia

La pluja de demà farà que ‘torni' el temps primaveral

Les temperatures van assolir ahir els 30 graus

No van arribar a superar les de l'episodi estival de l'abril del 2011

Avui encara es mantindrà el temps de ple estiu, però les tempestes generalitzades previstes per demà, divendres, provocaran un descens brusc de les temperatures fins a situar-les en nivells estrictament primaverals. Ahir, els termòmetres van arribar als 30 graus en algunes zones de Catalunya, especialment a les comarques de Ponent, però en cap cas, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es va arribar al rècord registrat entre els dies 7 i 10 d'abril de l'any 2011, quan es van superar àmpliament els 30 graus de màxima a les comarques de Ponent. Va ser un episodi puntual que no es va repetir, però, l'any passat, amb un mes d'abril amb temperatures suaus i moltes pluges i en què la pujada destacada de les temperatures no va arribar fins a final de mes.

Ahir va ser el dia de calor més forta, amb màximes de 27 graus a Manresa i 28 a Lleida. Per avui, dijous, s'espera que el cel comenci a presentar alguns núvols i les temperatures experimentin un lleuger descens, que començarà a ser important a partir de demà, divendres, quan el front fred arribi a Catalunya. Es preveu que d'aquí a diumenge les temperatures hagin experimentat un descens d'entre 3 i 7 graus, depenent de la zona.

LA XIFRA

30
graus
de temperatura es van arribar a registrar ahir a la ciutat de Lleida, Balaguer, Tornabous i Castelldans.

Refredats, al·lèrgies i trastorns de l'estat d'ànim

Hi ha força hipòtesis, però cap demostrada científicament, per explicar per què a la primavera (i a la tardor) augmenten els trastorns de l'estat d'ànim, com els quadres depressius i ansiosos. “No sabem si té a veure amb els canvis de pressió o de temperatura –afirma el doctor David Baulenas, vocal de la Societat Catalana de Metges de Família–, però hi ha més demanda assistencial.”

La primavera també és el moment àlgid de les al·lèrgies al pol·len. El virus de la grip ja no circula i es redueix la patologia respiratòria greu, tot i que els canvis sobtats de temperatura donen lloc a refredats, que afecten les vies altes i que cursen amb mocs i picor, però sense febre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat