Societat

Xaló obre un cap de setmana de gastronomia, concerts i fira

L'organització espera bona cosa de visitants i participants en aquesta proposta que s'amplia amb noves iniciatives

Dissabte 4 de maig a les 10h s'inaugura Xalónia 2013, una proposta que per segon any pretén ser un aparador de tot allò que definix el poble de Xaló i la resta de pobles de la Marina Alta.

Xalónia són 48 hores de programació continuada: gastronomia, enoturisme, ecologia, concerts, cultura, comerç, artesania, esport i activitats infantils completen una oferta de cap de setmana per a tots els públics.

En aquesta edició, Xalónia té quatre pilars fonamentals: la festa del vi i la picaeta, el festival de música, la fira del comerç i l'artesania i el mercat de la terra. En definitiva, un tsunami d'activitats adreçades a tots aquells que estimen els elements més tradicionals de Xaló i dels pobles valencians.

Un cap de setmana complet que clourà diumenge a les 20h amb l'actuació de Xavi Castillo.

Hui s'ha fet pública l'ambiciosa proposta Xalónia 2013, entesa com un element de promoció del municipi sense precedents, i que pretén ser un gran expositor de tots aquells elements que identifiquen Xaló i els pobles de la Marina Alta: cultura, gastronomia, paratges naturals i comerç tradicional.

Festa del vi i la picadeta

El vi és un element essencial de la història de Xaló, com també ho és la gastronomia local. Les bodegues, carnisseries i altres locals de restauració organitzen la II Festa del Vi i de la Picadeta de Xaló.

La festa del vi i la picaeta comptarà amb l'animació de la Festival Band de Xaló i la Banda de Música de Xaló, i també amb una marató de monòlegs i acudits. La festa començarà a les 22h del dissabte i clourà a les 21h de diumenge. També amb el certamen de monòlegs.

A més, enguany s'organitza el II certamen de vins cassolans Xalónia. Es tracta d'un concurs de vins fets per particulars de Xaló, Llíber i Alcalalí i va ser una de les sensacions de l'edició del 2012.

Fira Xaló obert

El diumenge a partir de les 10h es podrà gaudir d'una completa fira de comerç tradicional, artesania, jocs infantils, programació cultural, activitats esportives, exhibicions, exposicions, espai del llibre...i molt més. La tradicional fira de Xaló multiplica la seua programació i oferta de parades. Destaca la programació infantil amb tirolina, rocòdrom, tallers educatius i musicals, el teatre d'Oracle de l'Est o l'exposició d'animals, entre d'altres.

Mercat de la terra

Xalónia inaugura un mercat centrat en l'agricultura ecològica i en productes tradicionals de la terra. Es tracta d'un projecte innovador tant en la comarca com en tot el territori valencià.

En la seua fase inicial aquest mercat tindrà una periodicitat mensual, se celebrarà el primer dissabte de cada mes durant tot l'any, encara que ja s'ha anunciat que després del període inicial s'estudiarà augmentar la seua freqüència.

El mercat de la terra se celebrarà coincidint amb el tradicional rastro de la localitat, tot i que s'ubicarà en el casc antic del poble ja que uns dels objectius és també atraure els visitants a l'interior de la localitat. La mesura està impulsada per la regidoria de comerç i coordinada pel grup Agricologia.

Festival de música Xalónia

El festival de música marca el ritme de les nits de Xalónia. Si l'any passat ho va fer amb el plat fort d'Obrint Pas, enguany Xaló es prepara per rebre les presentacions de disc de dos dels grans grups del moment del panorama musical valencià, Aspencat i Orxata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA