25 persones milloren les rutes diàries dels estudiants

Adapten els camins a la normativa autonòmica d'accessibilitat en l'edificació pública i concurrència al medi urbà

L'Agència de Desenvolupament Local ha fet possible, des de desembre passat, que les rutes que habitualment segueixen els estudiants d'Aldaia siguen més segures. Un grup de 26 persones s'han encarregat d'adaptar aquests camins a les directrius marcades pel Decret 39/2004 pel qual es desenvolupa la Llei 1/1998 de 5 de maig de la Generalitat Valenciana en matèria d'accessibilitat en l'edificació pública i concurrència en el medi urbà.

Els treballs realitzats fins ara, han consistit bàsicament en ampliar les voreres; establir un major nombre de pas de vianants; aconseguir la disminució del trànsit rodat; eliminar les barreres arquitectòniques; i millorar el paviment dels carres i l'enllumenat públic. Aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu, el Servef i l'Ajuntament, ha donat treball a 26 persones alhora que s'han format com a paletes i soldador-xapadors.

Cadascuna d'aquestes rutes —1. IES Carles Salvador-Monestir de Poblet-Dos de Maig-Corts Valenciane-Menéndez Pelayo-Camí de les Encreullades-IES Salvador Gadea; 2. IES Salvador Gadea-Camí de les Encreullades-Melitón Come-Lluís Portabella-Monestir de Poblet; 3. IES Salvador Gadea-Camí Encreullades-Concòrdia-25 d'Abril-Hernán Cortés-Estación Renfe; i 4. IES Salvador Gadea-Camí Encreullades-Concòrdia-Avinguda Miguel Hernánez— estarà identificada amb un cartell que es col·locarà en les voreres cada cinc metres i que representa una petjada junt a una fletxa que indica la direcció de la ruta a seguir. Aquestes indicacions, va dirigides especialment als xiquets i a les persones invidents o amb discapacitats físiques. A més, per a les persones amb problemes visuals l'Ajuntament incorporarà a les rutes una sèrie de marques a la pavimentació que els facilitarà el reconeixement de la ruta per la qual circulen en aquest moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona