Societat

El XIII Cicle Escoles de Música, a Sant Pere de Galligants, i els Amics de l'Òpera de Girona completen la programació musical

A Cappella, el Pati Cultural i Nina posen música a les flors

Girona A Cappella no es tanca a cap estil i es presenta com a l'únic festival de l'Estat en la seva especialitat

Flors i música: aquest binomi funciona bé a Girona per Temps de Flors. La gran aposta de l'Ajuntament és, en aquest sentit, el festival Girona A Cappella, el 2n festival internacional de música a cappella que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig a la plaça de la Independència i en altres escenaris de la ciutat, amb la participació de setze formacions vocals provinents del Regne Unit, Itàlia, Hongria, les illes Balears i Catalunya. Però l'oferta musical de Temps de Flors també inclou altres propostes ben arrelades a la ciutat, com ara el Pati Cultural de la Diputació, que ha programat nou concerts entre els dies 11 i 19 de maig al claustre de l'antic convent del Carme, actual seu de la Diputació, i el XIII Cicle Escoles de Música, en el qual actuaran formacions provinents de diverses escoles de música catalanes, els dies 12, 18 i 19 de maig, a l'església de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona.

I encara hi ha més música en aquesta gran festa primaveral: el diumenge 12 de maig, els Amics de l'Òpera de Girona celebraran el Dia Europeu de la Música, amb l'actuació a la plaça del Vi d'algunes de les veus solistes de l'associació, que interpretaran peces relacionades amb les flors. Hi actuaran els cantants Maite Mer, Montserrat Cristau, Georgina Reyner, Jordi Mas, Lucas Groppo i Ulises Ordúñez, acompanyats pel pianista Santi Escura. S'hi han programat diverses actuacions (11.30, 12.30, 17.00 i 18.00) i s'ha fet una convocatòria popular, a les dotze del migdia i a les sis de la tarda, perquè “tots els cantants, cantaires, músics i públic en general” hi cantin conjuntament el Cor dels esclaus, de l'òpera Nabucco, de Verdi.

També s'emmarca en Temps de Flors el concert commemoratiu dels 30 anys d'ofici de la cantant Nina, que actuarà el dissabte 18 a l'Auditori (21 h), amb un ensemble de 22 músics de la Giorquestra, el pianista Joan Monné i veus convidades.

Tornant a Girona A Cappella, el festival organitzat per l'Associació Fringe i l'Ajuntament de Girona aposta per “programar algunes de les formacions de música a cappella més reconegudes del món sense tancar-se a cap estil”, segons els organitzadors, que subratllen que aquest és l'únic festival de tot l'Estat que té la veu com a únic instrument. Els concerts són gratuïts.

Per l'escenari principal de Girona A Cappella, a la plaça de la Independència, hi passaran Ocumé (dia 11), els hongaresos Fool Mon (12), el cor de la UdG (13), les corals infantils Preludi i Claudefaula (14), el cor de dones de Claudefaula i el cor Preludi (16), Yes The Music (17), els mallorquins Cap Pela i els italians Seiottavi (18) i les angleses The Boxettes i les catalanes Nàiade (19). Entre setmana els concerts seran a les set de la tarda i els dissabtes i diumenges, a dos quarts d'una del migdia i a les sis de la tarda. També hi haurà alguns concerts al Mercat del Lleó –el Trio Chikiboom, aquest dissabte al matí–, a la Casa de Cultura –el quartet català de barbershop The Hanfris Quartet, el divendres– i al Caixafòrum, on el diumenge 19 al matí The Minstrels Quartet oferirà tres actuacions curtes.

Al Pati Cultural de la Diputació, hi actuaran diverses formacions del Conservatori de Girona, així com també l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, el divendres 17, i l'Orquestra de Girona, el diumenge 19. Tots els concerts començaran a les set de la tarda i són gratuïts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAMÓS

El juge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA