Societat

SEGURETAT

Espadaler alerta del risc d'incendis simultanis

El conseller defensa que s'hagi triat mantenir els mitjans aeris i s'hagi reduït el nombre d'efectius en l'actual context de crisi

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va alertar ahir que preveuen una campanya forestal per aquest estiu que “pot semblar menys complicada que la de l'any passat”, però en la qual els preocupen els cops de calor puntual que poden comportar simultaneïtat d'incendis. En la presentació dels mitjans aeris de la campanya antiincendis a l'aeroport de Sabadell, Espadaler va defensar que, en un context de restricció pressupostària, s'hagi prioritzat mantenir els mitjans aeris i s'hagi reduït el nombre d'efectius. El conseller va detallar que mantenen els mateixos mitjans aeris que l'any passat, un total de 35, perquè “el reforç aeri dóna seguretat”. Dels 35 mitjans, 31 tenen base fixa a Catalunya, i n'hi ha vuit que depenen del Ministeri d'Agricultura. La majoria són helicòpters bombarders.

Espadaler també va exposar que moltes vegades els incendis de l'estiu es produeixen per deixadesa, i va demanar que “la ciutadania també assumeixi la seva responsabilitat”. Un centenar de bombers mig nus van rebre el conseller a l'aeroport amb pancartes contra les retallades de personal. “Els bombers rescatem persones, no bancs ni partits polítics”, o “helicòpters sense bombers no fan res”, es llegia a les pancartes

LA XIFRA

35
mitjans
aeris funcionaran aquest estiu, com l'any passat. Trenta-un tenen base a Catalunya i vuit depenen del ministeri.

El primer foc a Lleida crema 18 hectàrees a Alfarràs

Els Bombers van controlar ahir a les quatre de la tarda un foc forestal que s'havia declarat a Alfarràs (Segrià) unes sis hores abans. Es desconeixen les causes de l'incendi, el primer de certa importància de la temporada a les terres de Lleida, tot i que se sospita que les guspires d'una serra radial haurien pogut originar el foc. Segons les primeres estimacions, haurien cremat 18 hectàrees de matolls i de pi. Els Bombers van destinar 21 dotacions terrestres i cinc d'aèries per sufocar l'incendi forestal, que a les 13 h ja estava estabilitzat. El sinistre no va causar cap ferit i tampoc no va obligar a desallotjar cap masia ni urbanització prop de la població d'Alfarràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ