Societat

Marea taronja a les Santes de Mataró

La Fundació El Maresme prepara una ‘flashmob', que ja té el suport de Pau Gasol, Ricky Rubio, Tortell Poltrona i Pep Plaza, entre d'altres

La iniciativa forma part d'un projecte creat a partir de la figura d'en Santi

  • VÍDEO: 'Jo sóc com tu'

Pau i Marc Gasol volen ajudar al Santi, que té un any de vida i una gran fita per endavant: trencar tòpics, treure etiquetes i apropar les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat. En Santi és un nino taronja, el color de la discapacitat, creat a la Fundació El Maresme, i que farà la seva primera incursió a la vida pública a través de les Santes de Mataró, en el projecte DisSantes.

Per això, s'ha preparat una flashmobamb la cançó Jo sóc com tu de D'Callao, i que té el suport de cares conegudes com les de, a més dels germans Gasol, Ricky Rubio, Tortell Poltrona, Pep Plaza, Cesc Casanovas, Jordi Planas, Marc Martínez i Espartac Peran, com també d'entitats com ara Fiatc Joventut.

Enric Massaguer, un dels organitzadors del projecte, explica que dissabte esperen aconseguir “una gran marea taronja” ballant al ritme de la cançó que el grup de Terrassa ha creat per a ells. “L'objectiu és donar a conèixer la institució i fer pedagogia social”, indica.

Però, a més, Massaguer reconeix que s'ha creat tota una sèrie de productes al voltant d'en Santi, que donen ocupació als membres de la fundació i que després venen per obtenir recursos econòmics i finançar la pròpia activitat.

I és que, com moltes altres entitats sense ànim de lucre, la Fundació El Maresme s'ha vist afectada per les retallades econòmiques de les administracions. Segons Massaguer, “treballem a preu de cost i l'absència de subvencions i projectes repercuteix en haver de prescindir de recursos humans i serveis per als discapacitats”.

Per exemple, el programa de suport a la vida independent de persones amb discapacitat ha tingut una retallada de subvencions del 20%. “La sort, diu, és que hi ha una part de la feina que és molt vocacional i que deixa molt clar que aquestes persones no quedaran desateses”.Tota l'activitat d'en Santi es pot seguir al seu blog, la seva pàgina de Facebook o el seu compte de Twitter (@projectesanti)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou