Societat

Blancs i Blaus tornen a enfrontar-se a Granollers

La curiosa festa major vallesana, basada en la competència festiva de les dues colles, celebra enguany els trenta anys des de l'adopció del seu format actual

Granollers té l'honor de celebrar des de l'any 1983 un dels formats de festa major més originals. A la capital del Vallès Oriental els dies de festa són sinònims de la competència entre les dues colles en què està dividida la població: Blancs i Blaus. L'enfrontament, entès d'una manera sana i festiva, s'allarga en diversos actes competitius durant els dies de festa, i cada any la colla guanyadora és la que té l'honor de dur el pregoner de l'edició següent.

Tot i que aquesta edició del trentè aniversari va arrencar dissabte passat, avui comença el tram central de la festa amb el pregó –a càrrec de la colla de Blancs– i la cercavila dels elements festius. Fins diumenge, dia que es tancarà la celebració amb el veredicte de la colla guanyadora –i el tradicional intercanvi de mocadors entre els membres dels dos bàndols–, es podran veure alguns dels actes de competició principals, especialment el concurs de rajolers –precisament l'acte que, gràcies a un enfrontament anecdòtic a finals del segle XIX, va inspirar la festa–, que diumenge a les set de la tarda tancarà el repte.

El programa, tot i els ajustos per la crisi, ha dut les dues colles a cooperar enguany en l'organització d'alguns actes. Entre altres novetats, s'incorpora la plaça de les Hortes com a escenari del Balles a Plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona