Societat

La descoberta

Submergir-se a les profunditats

TARRAGONA ofereix la possibilitat de fer una excursió sota terra per descobrir la cova urbana que hi ha al centre de la ciutat. Ho gestiona Sietaventur, que organitza visites privades en petits grups.

La primera referència documentada que hi ha de la cova data del 1849. És Joan Francesc Albinyana qui en parla, en el llibre Tarragona monumental. Però la cova va estar més d'un segle en l'oblit, i no va ser fins al 1996 que es va redescobrir, quan s'excavaven els terrenys per fer un bloc de pisos. Hi ha una part visitable i encara continuen les expedicions d'investigació.


Ambient fresc en ple mes d'agost i a Tarragona. Els amants de l'aventura i els esports de risc poden disfrutar d'una excursió de tres hores que els portarà a les profunditats de la ciutat. Es tracta d'una visita espeleològica a la cova urbana que hi ha al carrer Gasòmetre. Amb vestit de neoprè i casc amb llum –que es faciliten amb l'entrada–, l'experiència permet descobrir llacs suburbans, galeries romanes i grutes sota terra. Endinsar-se al cor de Tarragona per descobrir un tresor natural poc conegut pels visitants sota el guiatge dels experts espeleòlegs de la Societat d'Investigació i Espeleologia de Tarragona (SIET). L'entrada val 60 euros i inclou la visita amb un guia per cada tres persones, el vestit de neoprè, el casc amb llum i una assegurança. S'organitzen visites a demanda, sempre que hi hagi un mínim de cinc persones. En cas de ser menys, també es pot visitar la cova adaptant-se als horaris d'un altre grup.

L'experiència no és apta per a claustrofòbics, però sí per a totes les persones de més de set anys que tinguin ganes de sorprendre's fent una cosa diferent, fugint del bullici de la ciutat i refrescant-se a l'interior d'una cova on la temperatura no supera en tot l'any els 20 graus. Tota la informació i els telèfons de contacte es poden trobar al web http://sietaventur.webstarts.com/index.html.

mercè ribé

COM S'HI ARRIBA. Tant si es ve del nord com del sud, la manera més ràpida d'arribar a la ciutat és per l'AP-7, que té sortida a l'N-240. L'accés a la cova és pel pàrquing del número 32 del carrer Gasòmetre, gairebé a tocar de la plaça Ponent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó