Societat

Vuit dies d'actes per a tots a la festa major de Roses

La programació combina els actes més propis de Roses com els tradicionals correbous, amb manifestacions populars i els concerts a les barraques

La festa major és una de les festivitats de l'any en què els veïns de Roses participen més –juntament amb el carnaval, al febrer–. Tenint en compte que aquests dies d'agost també són el moment de l'any amb més estiuejants a la vila, l'Ajuntament aposta per fer una densa programació que pugui satisfer el conjunt de la població. Tot i l'afluència de visitants per aquestes dates, Roses no renuncia als actes més nostrats de la tradició rosinca com ho demostra la presència dels correbous (15 d'agost) o de l'empaitada d'ànecs que es va celebrar ahir a la platja de la Punta per donar el tret de sortida d'aquesta programació. Fins al 18 d'agost, una quarantena d'activitats han estat programades per aquesta edició 2013. Un dels centres neuràlgics de la festa major és el recinte firal (instal·lat a l'antic càmping Bahía), amb atraccions, les barraques impulsades per les colles de carnaval i l'escenari dels concerts gratuïts on aquest any actuaran The Bazaga's (13 agost), Planeta 13 i Bongo Botrako (14 agost), Rumba Tramuntana (dia 15), Oques Grasses i Doctor Calypso (dia 16) i Roadhouse i Mojinos Escozíos, que tancaran la festa el dia 17 d'agost. En l'apartat de festes populars, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants (la parella de Roses la formen un pastor i una sirena), les audicions de sardanes, els castellers, els balls populars, la festa de les Cucanyes, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses o les danses tradicionals. Per la seva banda, la plaça Catalunya serà l'escenari de la Fira d'Artesania del 15 al 18 d'agost i per als més petits s'han previst espectacles d'animació, activitats familiars a la Ciutadella, festa de l'escuma i cercaviles. Les activitats esportives també tindran una forta presència amb la 77a edició de la Travessia de natació al port de Roses, el Trofeu de Petanca (37a edició) i el 22è Campionat local de vòlei platja. Un espectacle de focs artificials, el dia 18, tancarà els actes de la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures

Quatre detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions del 12-M

barcelona
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona
societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

barcelona
PALAMÓS

El consistori alerta d’estafes telefòniques al municipi

PALAMÓS