Societat

Mor un ciclista en un accident a Vilobí del Penedés

La víctima, un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès, topa amb turisme

Trànsit demana extremar la precaució a les carreteres convencionals i respectar la distància de seguretat per avançar els ciclistes

Un ciclista ha mort aquest divendres en xocar amb un turisme a Vilobí del Penedès. L'accident ha tingut lloc poc abans de les onze del matí al quilòmetre 5 de la carretera BV-2127, per causes que s'estan investigant.

La víctima és un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès. Segons fonts policials citades per l'ACN, el ciclista anava sol i ha estat envestit pel darrera pel turisme, conduit per un home d'edat avançada.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats del Servei d'Emergències Mèdiques. Arran de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu a la via, fet que ha provocat algunes retencions.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana en un comunicat el màxim respecte per els col·lectius més desprotegits a la carretera: als vianants, ciclistes i motoristes. Així mateix, recomana extremar la prudència en la conducció a les carreteres convencionals i recorda als conductors que per avançar a un ciclista cal respectar una distància de seguretat obligatòria d'un metre i mig.

Aquesta setmana s'han registrat dues morts més de ciclistes a les carreteres de l'Estat. El dijous una menor de 15 anys va perdre la vida a Fuentecantos (Sòria). El mateix dia un noi de 13 anys va ser atropellat a Múrcia quan travessava un pas de vianants amb la seva bicicleta.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), aquest any ja han mort 24 ciclistes a les carreteres del conjunt de l'Estat. Una xifra a la qual s'hauria de sumar la de les víctimes a les vies urbanes, que la DGT encara no ha fet pública.

El 2011 hi va haver 4.526 accidents amb ciclistes implicats, 49 dels quals van perdre la vida (37 a carreteres i 12 a zones urbanes) i 4.301 més van resultar ferits, 589 dels quals greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva