Festes populars i fires

Els olotins ja viuen la festa major de les Tures

Des d'ahir i fins dimarts a la nit, s'han programat més d'un centenar d'actes, al centre i la majoria gratuïts, entre els quals destaquen els balls de la faràndula

Els olotins viuen demà la diada central de les Festes del Tura, la que aplega la majoria dels actes més tradicionals que li han valgut el títol de Festa Tradicional d'Interès Nacional. La coincidència del dia de la Mare de Déu del Tura –és una marededéu trobada– amb diumenge és una bona oportunitat perquè els forans puguin submergir-se de ple en la tradició del Tura.

Els dos balls dels gegants a la plaça Major són l'epicentre d'aquesta diada. Els nans i els cavallets acompanyen també amb els seus balls el gegant i la gegantessa. Després fan una cercavila i, per tant, és una bona ocasió per veure'ls ballar més de prop. Abans de tot plegat, també és molt tradicional l'ofici solemne al santuari del Tura i la processó amb la rèplica de la imatge romànica que hi ha al temple i que és venerada pels olotins.

Fidels a la fórmula d'actes simultanis, al centre i gratuïts, i més enllà de les propostes més tradicionals, a la tarda, vespre i nit d'aquest mateix dia hi ha una oferta que permet als participants remenar, escollir i no parar fins l'endemà.

La Marranada és, segurament, l'acte més concorregut i curiós. Qui vulgui córrer com als sanfermines ho podrà fer perseguit per sis marrans de fibra de vidre conduïts gràcies a un mecanisme similar al d'un carretó entre Sant Esteve i el Tura a través del carrer Major.

També destaquen la Batalla de les Flors i el correfoc. La batalla és un concurs de carrosses en què les creacions estan ornamentades amb flors de paper, i també hi ha comparses. La cita és a un extrem de la plaça Clarà, al parc Vell, i després d'un parell de voltes perquè el jurat pugui avaluar-les hi ha una batalla de confeti entre el públic i els participants. El correfoc, que comença a la plaça Campdenmàs, és un referent de les festes. No és simplement un correfoc com a tal, sinó que està emmarcat en un espectacle. Va a càrrec de Pim Pam Pum Foc Olot. Aquest dia, la nit no s'acaba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona