Societat

maresme

La Challenge Barcelona Maresme es consolida en el cinquè aniversari

La prova esportiva, que se celebra diumenge, torna a ser per segon any consecutiu Campionat d'Espanya de Triatló de llarga distància

Hi prenen part 1.350 atletes, el 71% provinent de l'estranger

Diumenge vinent la comarca del Maresme torna a ser “envaïda” per l'esport d'alta competició. La Challenge Barcelona Maresme celebra la cinquena edició amb un camí i un renom consolidat, tot i que els seus responsables destaquen que l'organització de la prova exigeix un gran esforç cada any. Un esforç on la inversió econòmica hi juga un gran paper. Per primera vegada, la presentació de la triatló s'ha fet a Pineda de Mar, amb la voluntat d'estendre en el territori el concepte que la prova és una aposta comarcal. Hi han estat presents el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez (CiU), els alcaldes de Pineda, Xavier Amor (PSC) i Calella, Montserrat Candini (CiU) i el director de la cursa, Agustí Pérez. En aquesta ocasió hi prenen part 1.350 atletes de 36 països diferents, un 71% dels quals provenen de fora de l'Estat espanyol. El missatge que han transmès tant els representants polítics com esportius ha estat el de vincular l'èxit de l'esdeveniment a la col·laboració entre administracions i empresa privada. “Hem de treballar dia a dia per tirar endavant la Challenge i l'hospitalitat i el suport de tot el Maresme és clau per aconseguir-ho”, ha puntualitzat Pérez.

De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme ha recordat que l'acord de col·laboració entre l'ens i l'empresa de la Challenge acaba aquest any i que “s'estudiarà cadascun dels aspectes per determinar com ha de ser la futura col·laboració”.

L'alcaldessa de Calella ha considerat que la presentació a Pineda reflecteix la voluntat de trencar fronteres entre els municipis que formen part del recorregut de la Challenge i ha incidit en què a Pineda el 2012 hi va haver 1.820 pernoctacions de gent vinculada a la prova esportiva i que cinc empreses de la població estan directament implicades en la prova.. “És un esdeveniment que afavoreix el conjunt de la comarca”, ha dit. De la seva banda, Xavier Amor ha coincidit a confirmar que la triatló “és una gran oportunitat pel territori”, però que fa falta encara molta pedagogia per part dels municipis perquè s'hi acabi implicant més la ciutadania. “Experiències com la Kid Challenge, on hi prenen part els més petits són una mostra d'aquesta implicació”, ha apuntat.

LA XIFRA

1.350
atletes
formen part de la cinquena edició de la Challenge Barcelona Maresme que se celebra aquest diumenge

L'esport i el valor afegit

La Challenge Barcelona Maresme és una triatló de primer nivell amb sortida i arribada a Calella on els participants han de superar 3,8 quilòmetres de natació en aigües obertes a la platja del municipi, 180 quilòmetres en bicicletes amb dues voltes de Calella a Montgat i una tercera de Calella a Sant Andreu de Llavaneres i 42 quilòmetres de carrera a peu des de Calella a Pineda de Mar fent quatre vegades el circuït. La prova compta amb un seguit d'activitats complementàries que aquest any inclouen un dinar i un fina de festa amb focs d'artifici inclosos. Tal i com ha reconegut el director de la cursa, Agustí Pérez, sense la feina dels 300 voluntaris que hi participen, el triatló no seria possible. “Són el nostre principal valor”, insisteix



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.