Societat

Tot a punt per a l'Aplec de la Mariola a Alfafara

Hi ha previstes activitats paral·leles de caràcter cultural, lúdic i formatiu

A poques hores ja de la celebració del 1r Aplec de la Mariola que ha de celebrar-se aquest cap de setmana a Alfafara, l'Assemblea dels Pobles de la Mariola ha acabat de perfilar tots els detalls per a que tots els visitants puguen gaudir d'aquest esdeveniment organitzat desinteressadament pels membres de l'Assemblea i que pretén revitalitzar el col·lectivisme i associacionisme a les poblacions i comarques que engloben la Serra Mariola, així com crear consciència sobre la importància de mantenir la serra lliure d'incendis.

Divendres i dissabte passats els organitzadors pintaven a un dels murs de la població d'Alfafara el mural que donarà la benvinguda a l'Aplec de la Mariola 2013, obra de Cèsar Barceló, i que representa a tots els pobles que d'alguna forma participen en l'Aplec. «Pretenem que el mural siga cada any més i més gran i sume més pobles», comentaven els organitzadors.

D'altra banda, aquests dies s'ha donat a conèixer el títol de la xerrada a càrrec de la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat, “El foc, un desastre natural”, que impartirà Anna Climent, la nova regidora de Compromís a l'Ajuntament d'Alcoi, i que no deixarà ningú indiferent. A més, el títol de la taula redona serà “Serra en alerta” i hi participaran ACIF, la Carrasca, Grup d'amics de la natura de Cocentaina i L'Arrel, que compartiran la seua experiència, tant en la protecció com en la intervenció forestal, així com en la difusió de l'amor per aquest patrimoni natural de totes i tots.

L'Aplec, que comptarà amb dues nits de concerts gratuïts, «té la voluntat de ser més que una trobada un espai des d'on fer comarca i reforçar els lligams culturals dels pobles”, han destacat els membres de l'Assemblea, afegint que «per això oferim allotjament a l'alberg d'Alfafara, i també a cases rurals i càmpings de la zona».

Així mateix, també ja s'han presentat les samarretes que commemoraran aquest any l'Aplec i una aplicació per a Android amb tota la informació necessària per a gaudir d'aquesta primera trobada que, segons els organitzadors, serà un dels punts d'encontre anuals per a les comarques centrals del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell