Societat

educació

El PP no cedeix i la vaga indefinida continua

Els mestres i el govern es tornen a reunir avui amb les posicions allunyades

La sisena reunió entre els representants del govern balear i els membres de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears i els sindicats de l'ensenyament va acabar ahir com totes les altres: sense acord per posar fi a la vaga indefinida, però amb més decepció que les precedents. Els mestres, que ja sumen tres setmanes de vaga contra el tractament integrat de llengües (TIL), confiaven que ahir la Conselleria d'Educació faria alguna concessió per desbloquejar el conflicte, però l'executiu de Bauzá va rebutjar de ple la proposta feta la vigília pels mestres perquè el pla del trilingüisme fos voluntari a tots els nivells educatius.

“La reunió va començar amb mal peu. El govern ens va acusar d'haver instigat la manifestació espontània de dimecres a la nit al davant de la conselleria i d'haver-los intimidat”, va explicar el portaveu de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló.

Els assistents a la reunió en van sortir amb les cares llargues i visiblement cansats després de la maratoniana trobada de dimecres, que va fer agafar esperances a tota la comunitat educativa. El govern de José Ramón Bauzá, per la seva part, va acusar els vaguistes d'immobilistes i els va advertir que tenen l'obligació de fer classe només que hi hagi un sol nen a l'escola.

Arran del nou fracàs negociador, els mestres van dur la proposta que ja els havia fet el govern, consistent a acceptar que el TIL sigui voluntari només a primer d'ESO, a l'assemblea de docents, que es va fer a Inca, en què els assistents van decidir mantenir l'aturada.

El temps juga en contra dels mestres, que, després de tres setmanes de vaga, són conscients que no la podran allargar gaire més. El govern, però, té bona part de l'opinió pública en contra, inclosos molts alcaldes del PP, sotmesos a una forta pressió dels seus ciutadans. La Conselleria d'Educació i els mestres reprendran avui les negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA