Societat

Tres setmanes de vaga de docents a les Balears i sense acord amb el govern

La conselleria i els sindicats i l'assemblea de professors no arriben a cap acord en la setena reunió per intentar desbloquejar la protesta

La vaga indefinida de docents a les Balears continua. La Conselleria d'Educació i els sindicats i a l'Assemblea de Docents no han aconseguit arribar a cap acord aquest divendres, en el que ha estat la setena reunió de negociació. Les dues parts s'han citat per a una pròxima trobada aquest dilluns.

Els sindicats i l'assemblea de Docents ha presentat una nova proposta, que la Conselleria ha demanat que entreguessin per escrit i que consisteix en què siguin les comunitats educatives de cada centre, a través de referèndums, els qui decideixin sobre l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Segons informa el diari dBalears, entre els punts que es podrien sotmetre a aquesta consulta dels docents hi ha “l'aplicació voluntària del TIL a totes les etapes educatives”, garantint així “l'autonomia del centre i la sobirania dels consells escolars”, segons s'apunta literalment en el text. També l'aplicació del Decret de llengües a educació infantil, garantint que una mesa d'experts faci un “seguiment d'aquesta introducció, vigili la disponibilitat dels recursos i n'avaluï els resultats”.

Segons fonts properes a la negociació, la Conselleria ha examinat la proposta i n'ha preparat una altra de pròpia, que es fonamenta a reclamar al sector educatiu que desconvoqui les mobilitzacions “pel bé dels alumnes”, i atès el fet que els comitès de vaga han introduït propostes “que no estaven contemplades fins ara”.

La caixa de resistència

D'altra banda, el portaveu de l'Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, ha explicat que la caixa de resistència compta ja amb 373.000 euros, que serviran per sufragar en part la retallada en les nòmines dels docents que secunden la vaga.

Aquesta tarda a les 17h està convocada l'assemblea de centres, en la localitat de Porreres, on els sindicats i els professors traslladaran les novetats de la negociació perquè sigui debatuda i consensuada pels afectats pel conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Un robatori de coure a Montcada afecta la xarxa de Rodalies i els trens no arriben ni surten de Barcelona

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona