Societat

Política municipal

El PSC de Figueres critica coaccions de la direcció del Festival del Circ

Pere Casellas, portaveu de la formació, denuncia que ha rebut correus electrònics intimidadors

Manté l'oposició al conveni firmat amb l'Ajuntament i demana explicacions

El portaveu del PSC a Figueres, Pere Casellas, va denunciar públicament ahir haver rebut correus electrònics intimidadors de la direcció del Festival del Circ que atribueix al fet que el seu grup va votar en contra del conveni firmat per l'Ajuntament amb el festival. En el primer correu rebut, la direcció del festival qualifica les declaracions del regidor en l'últim ple de “totalment falses” per haver dit que no s'ha presentat cap estudi d'impacte sobre els efectes del festival a Figueres. En l'intercanvi de missatges que segueix, el to esdevé més irònic i la direcció del festival acaba dient a Casellas: “Lliçó 1 de Barrio Sésamo: 14.000 espectadors de la 1a edició + 23.000 de la 2a = 37.000 espectadors. Lliçó 2 de Barrio Sésamo: saber escoltar als plens.” Quan el portaveu del PSC qüestiona el nombre d'invitacions distribuïdes, rep un últim missatge en què se li explica que van ser 2.244 i entre aquestes (en lletra majúscula i en negreta): “les 4 invitacions que tu vas demanar a alcaldia per a la teva família”.

Demanar disculpes

Casellas vol deixar clar que no pensa judicialitzar el cas però entrarà una instància a l'ajuntament per demanar explicacions a l'equip de govern, exigir disculpes als autors dels correus i diu que si no obté resposta demanarà responsabilitats. Al marge de sentir-se dolgut pel caràcter entre ridícul i ofensiu dels correus rebuts, el portaveu del PSC es ratifica en el seu vot negatiu contra el conveni segons el qual l'Ajuntament aportarà prop de 500.000 euros en els pròxims quatre anys per a l'organització del festival. (També va votar-hi en contra ERC, i la CUP, el PP i el regidor no adscrit Esteve Gratacós es van abstenir).

Casellas considera que hi ha “opacitat i cap justificació” en aquest tracte amb l'organització, que només hauria aprovat si s'hagués fet per un any. “Tanta opacitat i falta de transparència fa la sensació que blinden els amics de cara a un possible canvi de majoria”, diu Casellas dirigint-se al govern municipal; també pregunta quins recursos té la fundació organitzadora, amb qui treballa i què més paga l'ajuntament. “Ara entenc que el castell s'apartés del festival; ara veig els mètodes i les pràctiques qüestionables dels organitzadors”, va dir reblant el clau Casellas.

LA FRASE

Ara entenc que el castell s'apartés del Festival del Circ; ara veig els mètodes dels organitzadors
Pere Casellas
portaveu del psc a figueres

Una tercera edició amb més atraccions i països nous

Genís Matabosch, director del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, va explicar a aquest diari que no vol entrar en una polèmica pública amb el portaveu del PSC de Figueres i que defensa el seu projecte. “No entrarem en aquest diàleg i no hi respondrem; els nostres aliats són els espectadors, la il·lusió i l'entusiasme que volem compartir”, diu Matabosch. Coincidint amb la denúncia de Casellas, la direcció del festival va emetre ahir un comunicat en què recalca que la tercera edició consolidarà l'esdeveniment amb “més atraccions, més artistes i nous països participants”, i que ja s'han venut més de mil entrades en prevenda. També s'hi destaca que “en la 2a edició, amb 23.009 espectadors, el festival va igualar l'assistència d'altres propostes d'arts escèniques amb més trajectòria com ara el Festival de Peralada i el de Cap Roig”. Quant al conveni amb l'Ajuntament, l'organitzador reivindica la responsabilitat d'aconseguir anualment el finançament del 80% restant del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.